ATP
"Επιβίωσε" ξανά ο Rafa (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 - 19:37

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Rafael Nadal έχασε σετ και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στον Kei Nishikori, αλλά στο τέλος πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη και κράτησε "ζωντανό" το κυνήγι του 12ου τίτλου στη Βαρκελώνη.

Δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα ο Rafael Nadal, που παρά το δυναμικό ξεκίνημα αντιμετώπισε για ακόμα μια μέρα πολλά προβλήματα και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, έχοντας ταυτόχρονα και απέναντί του έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Στο τέλος όμως, μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά μάχης, ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στο χώμα βρήκε και πάλι το δρόμο προς τη νίκη, επικρατώντας του Ιάπωνα με 6-0, 2-6, 6-2.

Ο Nadal, ο οποίος χθες έμεινε πίσω με σετ από τον Ilya Ivashka, σήμερα ξεκίνησε με ένα "κουλούρι" την αναμέτρηση, χωρίς ωστόσο να παίζει το καλύτερό του τένις. Παρόλα αυτά, δύσκολα η εικόνα του 1ου σετ προμήνυε το τι θα ακολουθούσε, δηλαδή μια πολύ μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Ισπανό και στον Nishikori.

Ο Ιάπωνας ήταν πολύ διαφορετικός στο 2ο σετ, στο οποίο έπρεπε να σβήσει ένα break point για να αποφύγει το 0-2 στο 2ο game. Ισοφάρισε σε 1-1 και αργότερα έκανε εκείνος το break, αλλάζοντας τελείως το ματς και φτάνοντας στο 3-1. Είχε μάλιστα διπλό break point για το 4-1 και μπορεί ο Rafa να κράτησε προσωρινά τη διαφορά στο ένα break, όμως ο Nishikori έκανε τελικά το double break στο 7ο game (5-2) και πήρε το σετ με 6-2.

Και στα πρώτα λεπτά του 3ου σετ το ματς ήταν αμφίρροπο και ο Nishikori έβαζε δύσκολα στον Nadal, ο κάτοχος 13 Roland Garros τίτλων όμως ανταπεξήλθε στις προκλήσεις, σβήνοντας τριπλό break point στο 1ο game (0-0, 0-40) και ακόμα μια ευκαιρία του Nishikori στο 3ο game (1-1, 30-40).

Κράτησε το σερβίς του στα δυο αυτά games και ήταν μπροστά με 1-0 και με 2-1, για να κάνει εκείνος το πρώτο break του σετ στο 4ο game και να ανοίξει το δρόμο για την 63η νίκη του στη Βαρκελώνη, που δεν ήρθε καθόλου εύκολα, παρά το τελικό 6-2 στο 3ο σετ.

Σίγουρα όχι όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, ο Nadal όμως βρίσκεται στα προημιτελικά του Barcelona Open και αύριο θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά, απέναντι στον Βρετανό Cameron Norrie. Ο τελευταίος ήταν μπροστά με 6-0, 3-5 στην αναμέτρησή του με τον David Goffin, όταν ο Βέλγος εγκατέλειψε εξαιτίας τραυματισμού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots