ATP
Επιστροφή στις νίκες για Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 - 13:31

Μετά τον χαμένο τελικό στο Monte-Carlo, o Andrey Rublev επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη τον Federico Gaio.

Ο Rublev επικράτησε με 6-4, 6-3 του μαχητικού Gaio, έπειτα από 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα στην Pista Rafa Nadal της Βαρκελώνης.

Ο Rublev, ο οποίος είχε ηττηθεί από τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Monte-Carlo Masters την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε ένα καλό παιχνίδι σήμερα, βγάζοντας 26 winners και κάνοντας μόλις 14 αβίαστα λάθη.

Και ο Gaio έκανε ένα καλό παιχνίδι, με απολογισμό 19 winners και 15 αβίαστα λάθη. Ο Πορτογάλος, που μπήκε ως lucky loser στο κυρίως ταμπλό και απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Benoit Paire, στάθηκε και απέναντι στο Νο.3 του ταμπλό αρκετά καλά.

Είχε μάλιστα 2 ευκαιρίες για να "σπάσει" το σερβίς του Ρώσου στο καθοριστικό 9ο game του 1ου σετ, με τον Rublev να στέκεται όρθιος και να σβήνει τα break points του αντιπάλου του, κρατώντας το σερβίς του για το 5-4. Στο 10ο game έκανε και το break o Rublev, που του έδωσε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Gaio έκανε πρώτος break και προηγήθηκε με 2-1, όμως ο Rublev πάτησε το γκάζι στη συνέχεια και φρόντισε να μην παίξει από νωρίς στη Βαρκελώνη ένα επιπλέον σετ. Έκανε άμεσα το break back o Ρώσος για οτ 2-2 και στο 8ο game έκανε ένα ακόμα break (5-3), για να ολοκληρώσει στη συνέχεια με love service game την επικράτησή του.

Στον 3ο γύρο του Barcelona Open, o Rublev θα αντιμετωπίσει τον Albert Ramos-Vinolas, που την ίδια ώρα κέρδισε τον Adrian Mannarino με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots