ATP
Τσιτσιπάς: "Πήρα ώθηση από τη μητέρα μου"

 
Τσιτσιπάς: "Πήρα ώθηση από τη μητέρα μου"
© Rolex Monte-Carlo Masters
tn team Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 20:45

Η σημερινή μεγάλη επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Monte-Carlo, είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς στο ίδιο club είχε κερδίσει τίτλο πριν από 40 χρόνια και η μητέρα του.

Το 1981, η Julia Salnikova, μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, είχε κατακτήσει τον τίτλο στο Monte-Carlo στην κατηγορία των juniors, εκπροσωπώντας τότε την ΕΣΣΔ.

"Είναι απίστευτο", είπε ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος σε αυτή την πολύ όμορφη ιστορία που μοιράζεται με τη μητέρα του.

"Από την πρώτη φορά που μπήκαμε σ' αυτό το club με τη μητέρα μου, το Monte-Carlo Country Club, μου είχε δείξει το όνομά της εκεί ψηλά. Ήμουν μόνο 6 ετών τότε. Θυμάμαι να βλέπω για πρώτη φορά το όνομά της και ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος. Σκεφτόμουν πόσο φοβερό ήταν αυτό.

Δεν το είχα στο μυαλό μου από την αρχή του τουρνουά, αλλά μετά τα ημιτελικά το σκεφτόμουν. Σκεφτόμουν πως θα ήταν φοβερό να το μοιραστούμε αυτό, μητέρα και γιος. Πως υπάρχει κάποιος σκοπός πίσω από αυτό. Νιώθω πως μου έδωσε μεγάλη ώθηση, γιατί ήθελα πολύ να είναι εκεί το όνομά μου, μαζί με το όνομα της μητέρας μου."

Κλείνοντας, ο Στέφανος αφιέρωσε τον τίτλο του στη μητέρα του, μαζί βεβαίως με τον Γιώργο Φουντούκο, τον οποίο ανέφερε και στον λόγο του στην απονομή: "Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θέλω να το αφιερώσω αυτό, μετά φυσικά από τον πρώτο μου προπονητή που ανέφερα ήδη, έιναι η μητέρα μου, επειδή με ώθησε στο να φτάσω σ' αυτή την επιτυχία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots