ATP
Monte-Carlo: Η ώρα του τελικού

 
Monte-Carlo: Η ώρα του τελικού
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 10:46

Ο 22χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Andrey Rublev, στον τελικό του πρώτου μεγάλου χωμάτινου τουρνουά για φέτος. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τελικό του Monte-Carlo Masters.

Δυο παίκτες από τη νέα γενιά του παγκοσμίου τένις, θα διεκδικήσουν σήμερα τον πρώτο τους Masters 1000 τίτλο, στο Monte-Carlo. Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για 3η φορά σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης, με το ρεκόρ του να είναι 0-2, αφού είχε χάσει τον πρώτο από τον Rafael Nadal στο Rogers Cup το 2018 και τον δεύτερο από τον Novak Djokovic στη Μαδρίτη το 2019.

Θα έχει την 3η του ευκαιρία να διεκδικήσει έναν Masters τίτλο, τον πρώτο αλλά όχι και τον σημαντικότερο στην καριέρα του, αφού βεβαίως είχε κερδίσει το ATP Finals το 2019. Συνολικά θα διεκδικήσει τον 6ο τίτλο, στον 14ο τελικό του στο tour (5-8 σε τελικούς).

O Rublev από την πλευρά του δε θα διεκδικήσει μόνο τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, αλλά θα είναι και για 1η φορά σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης.

Ο 23χρονος Ρώσος διανύει αναμφίβολα ένα πολύ εντυπωσιακό έτος, έχοντας κατακτήσει από το περσινό καλοκαίρι 4 τίτλους σε 500άρια τουρνουά. Θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο της καριέρας του, στον 11ο μόλις τελικό του (8-2 σε τελικούς), ενώ έχει και ένα σερί 7 διαδοχικών νικών σε τελικούς, από τον Οκτώβριο του 2019 έως σήμερα.

Και οι δυο μέχρι τώρα είχαν πολύ εντυπωσιακές διαδρομές στο τουρνουά του Monte-Carlo. Ο Rublev απέκλεισε δυο πολύ μεγάλα ονόματα, τους Rafael Nadal και Roberto Bautista Agut, χρειάστηκε όμως και στα δυο παιχνίδια να παίξει τρια σετ, κάτι που δε συνέβη με τον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά (κερδίζοντας τους Aslan Karatsev, Cristian Garin, Alejandro Davidovich Fokina και Daniel Evans) και αυτό σίγουρα του δίνει ένα πλεονέκτημα σε όρους φυσικής κατάστασης.

Αυτή θα είναι η 7η συνάντησή τους στο tour, με τους δυο παίκτες να μετρούν από 3 νίκες. Τελευταία φορά αναμετρήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στο Ρότερνταμ, με τον Rublev να επικρατεί 6-3, 7-6 (2).

Στο χώμα έχουν παίξει άλλες 2 φορές και τις 2 το περσινό φθινόπωρο. Ο Rublev είχε κερδίσει στον μοναδικό τελικό που έχουν παίξει στο παρελθόν, στο Αμβούργο, με 6-4, 3-6, 7-5, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε πάρει τη ρεβάνς με μια μεγαλειώδη εμφάνιση στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου επιβλήθηκε του Ρώσου με 7-5, 6-2, 6-3.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (18/04):

Court Rainier III:
13:00 Evans/Skupski v. Mektic/Pavic [2] COSMOTE SPORT 6HD
15:30 Stefanos Tsitsipas [4] v. Andrey Rublev [6] COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots