ATP
Τσιτσιπάς: "Πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδό μου"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 18:06

Η ικανοποίηση για το τένις του μέχρι τώρα στο τουρνουά, η δουλειά με τον συνεργάτη του Κώστα Περγαντή και η θέληση για νίκη με την οποία θα μπει στο σπουδαίο αυριανό ματς. Οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Monte-Carlo Masters.

"Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος με το επίπεδο που έχω δείξει. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και δυσκολότεροι αντίπαλοι εκεί έξω, αλλά έχω κάνει καλές νίκες μέχρι στιγμής και έχω αντιμετωπίσει κάποιες δύσκολες στιγμές έξυπνα και ώριμα, για να φτάσω εδώ", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr.

"Για μένα είναι σημαντικό να το δω σαν άλλο ένα ματς, γιατί το τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμα και βρίσκομαι σε μια θέση που είναι σημαντική για την καριέρα μου και για το τένις μου. Αυτή τη στιγμή το τένις μου με ικανοποιεί, πάντα υπάρχουν περιθώρια για καλύτερα, και φυσικά παλεύω γι' αυτό που πραγματικά θέλω και γι' αυτό βρίσκομαι εκεί έξω κάθε μέρα."

Σε άλλες ερωτήσεις που του έγιναν στα ελληνικά, ο Στέφανος ανέφερε τον ψυχολόγο του Κώστα Περγαντή και τα γήπεδα της Γλυφάδας, όπου ξεκίνησαν τα πάντα για εκείνον.

Για τον τομέα της συγκέντρωσης, στον οποίο έχει δείξει μεγάλη βελτίωση τελευταία, είπε: "Έχω αναφέρει τον Κώστα Περγαντή και στο παρελθόν, είναι ο μέντορας, ο αθλητικός ψυχολόγος μου. Με έχει υποστηρίξει από την ηλικία των 12 ετών και δουλεύουμε μαζί. Το είχα αφήσει για ένα διάστημα και θα 'λεγα ότι δεν αφιέρωνα τόσο χρόνο σε αυτό, αλλά τελευταία με έχει βοηθήσει με αναπνοές και με διαλογισμό. Δουλεύουμε σε καθημερινή βάση μαζί του. Είναι σημαντικό για μένα να μπορώ να μπαίνω συγκεντρωμένος από τον πρώτο πόντο και νομίζω αυτά που κάνω και οι καθημερινές ρουτίνες που ακολουθώ με έχουν βοηθήσει να μπαίνω βαθιά μέσα στον αγώνα από τον πρώτο πόντο."

Σχετικά με το αν το στυλ του ταιριάζει καλύτερα στις χωμάτινες επιφάνειες, ο Στέφανος είπε: "Ξεκίνησα στα γήπεδα της Γλυφάδας και εκεί δεν είχαμε σκληρά γήπεδα. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον μόνο με χώμα και έχτισα το τένις μου γύρω απ' αυτό. Έπαιζα πάρα πολύ στο χώμα. Δυστυχώς τα περισσότερα πανελλαδικά τότε ήταν σε σκληρή επιφάνεια. Νομίζω ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χωμάτινα γήπεδα για την ανάπτυξη των αθλητών. Είναι μια επιφάνεια πολύ καλή για τους τένοντες και για τις αρθρώσεις. Αντίθετα τα σκληρά είναι επιφάνειες που προκαλούν τραυματισμούς. Οπότε είναι μια πολύ καλή επιφάνεια το χώμα για να μεγαλώσεις μαθαίνοντας τένις. Θα έλεγα απλώς ότι ξέρω καλά την επιφάνεια, νιώθω άνετα, σα να παίζω στο σπίτι μου. Όσο για το στυλ μου, θεωρώ ότι έχω την υπομονή και τα όπλα. Αυτά με βοηθούν να βρίσκομαι εδώ που είμαι."

Για το αν θα υπάρχει πίεση στον αυριανό τελικό, απάντησε: "Δεν θα το έλεγα έτσι. Έχει να κάνει με το πόσο πολύ το θέλω. Αυτό δεν μου βάζει πίεση απαραίτητα, είναι απλά η αποφασιστικότητα και η θέληση που έχω για να βρεθώ στην κορυφή. Δεν θα το έλεγα πίεση, θα το έθετα έτσι."

Όσο για το πως νιώθει μετά και από 4 σχετικά σύντομους αγώνες στο Monte-Carlo: "Νιώθω καλά, νιώθω γεμάτος ενέργεια. Έχω αρκετή ενέργεια ακόμα για να δώσω. Κατάφερα να κερδίσω όλα μου τα παιχνίδια χωρίς να χάσω σετ και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό, η προσέγγισή μου είναι παιχνίδι με το παιχνίδι, οπότε σε κάθε ματς θέλω να μπορώ να δώσω την ίδια ενέργεια. Προφανώς κατάφερα να το κάνω αυτό μέχρι τώρα και δεν χρειάστηκε να παίξω σε αγώνα τριών σετ."

Ο τελικός του Monte-Carlo Masters, ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Andrey Rublev, θα γίνει την Κυριακή στις 15:30 ώρα Ελλάδας, σε ζωντανή μετάδοση από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots