ATP
Με Rublev o Τσιτσιπάς στον τελικό (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 17:30

Για 1η φορά στην καριέρα του, προκρίθηκε σε έναν τελικό Masters 1000 ο Andrey Rublev.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Monte-Carlo Masters, o Andrey Rublev επικράτησε του Casper Ruud με 6-3, 7-5 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον αυριανό τελικό (15:30GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Επιπλέον, με τη νίκη αυτή ο Rublev εξασφάλισε την άνοδό του στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά στην καριέρα του. Θα αφήσει πίσω του τον Roger Federer, στο Νο.8.

O 23χρονος Ρώσος έκανε και σήμερα ένα σπουδαίο ματς, για να πάρει τη νίκη στα 2 σετ, κάτι πολύ σημαντικό, δεδομένου και πως χθες μονομάχησε για 3 πολύ έντονα σετ με τον Rafael Nadal σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε μάλιστα μετά τη δύση του Ήλιου.

Τελείωσε τον ημιτελικό με 21 winners και 19 αβίαστα λάθη ο Rublev. Ο Ruud έμεινε στους 11 winners, κάνοντας μάλιστα 7 περισσότερα λάθη (26 στο σύνολο) από τον αντίπαλό του.

Το παιχνίδι του Rublev δεν ήταν άρτιο, υπέστη και σήμερα 2 φορές break δείχνοντας να έχει ευάλωτα σημεία, όμως στις πιο κρίσιμες στιγμές ανέβαζε το επίπεδό του και αυτό έκανε τη διαφορά.

Στο 1ο σετ το πρώτο break το έκανε ο Ruud στο 3ο game, για να περάσει μπροστά με 2-1. Ο Rublev απάντησε όμως με ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, που τον έβαλαν σε θέση οδηγού, στο 5-2 και αργότερα έκλεισε και το σετ στο σερβίς του, για το 6-3.

Συνεχίζοντας να κυριαρχεί, ο Rublev έκανε γρήγορο break στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 2-0, όμως και σε εκείνο το σημείο έδειξε μια αδυναμία, με τον Ruud να καταφέρνει να κερδίσει τα 4 επόμενα games, αποκτώντας το προβάδισμα με 4-2.

Για ακόμα μια φορά, ο Rublev φρόντισε να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του, πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα. Με άμεση απάντηση ο Rublev ισοφάρισε σε 4-4. Αργότερα πολύ ψύχραιμα σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ, στο 4-5, για να ισοφαρίσει ξανά σε 5-5, ενώ λίγο μετά έκανε και 3ο break γι' αυτό το σετ, ανακτώντας το πάνω χέρι, σε πολύ πιο κρίσιμο σημείο πια. Με love service game ολοκλήρωσε το σετ αυτό ο Ρώσος, ο οποίος κέρδισε τα 5 από τα 6 τελευταία games του ημιτελικού. 

Για 1η φορά μπήκε σε έναν τόσο μεγάλο τελικό ο Rublev, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο είναι εντυπωσιακά συνεπής σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται. Θα διεκδικήσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, 9ο συνολικά (8-2 σε τελικούς), στον 11ο τελικό του. Αξίζει να σημειωθεί, πως μετράει 7 διαδοχικές νίκες σε τελικούς.

Θα είναι η 7η συνάντηση του Τσιτσιπά με τον Rublev στο tour, με τους δυο παίκτες να μετρούν από 3 νίκες. Τελευταία φορά αναμετρήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στο Ρότερνταμ, με τον Ρώσο να επικρατεί 6-3, 7-6 (2).

Στο χώμα έχουν παίξει άλλες 2 φορές και τις 2 το περσινό φθινόπωρο. Ο Rublev είχε κερδίσει στον μοναδικό τελικό που έχουν παίξει στο παρελθόν, στο Αμβούργο, με 6-4, 3-6, 7-5, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε πάρει τη ρεβάνς με μια μεγαλειώδη εμφάνιση στα προημιτελικά του Roland Garros, όπου επιβλήθηκε του Ρώσου με 7-5, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots