ATP
Κυρίαρχος Τσιτσιπάς, στον τελικό του Monte-Carlo! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 15:48

O Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε απόλυτα στο court και επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Daniel Evans, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Monte-Carlo Masters.

Την 3η του ευκαιρία να διεκδικήσει έναν Masters 1000 τίτλο θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς την Κυριακή, καθώς κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό του Monte-Carlo Masters τον Daniel Evans με 6-2, 6-1.

O Τσιτσιπάς έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς στα ημιτελικά του Monte-Carlo και σταμάτησε στους 21 winners, με μόλις 13 αβίαστα λάθη. Αντίθετα, δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του ο Evans, που βγήκε τελείως εκτός ρυθμού από τον πολύ καλό Στέφανο, βγάζοντας μόνο 8 winners και φτάνοντας τα 20 αβίαστα λάθη.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Χαρακτηριστικό της πίεσης που ασκούσε σήμερα ο Στέφανος στον αντίπαλό του, είναι το γεγονός πως και στα 7 games που σέρβιρε ο Βρετανός, ήρθε αντιμέτωπος με break points, ενώ τις 5 από αυτές υπέστη και το break!

Στο 2ο game o Evans έπρεπε να "γυρίσει" το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 1-1, ενώ στο 4ο game υπέστη το πρώτο break και ο Στέφανος έκανε το 3-1. Ο Βρετανός κατάφερε να επιστρέψει προσωρινά στο σετ, κάνοντας break back στο επόμενο game και μειώνοντας σε 3-2.

Αυτό όμως ήταν το τελευταίο game που κέρδισε για το 1ο σετ, αφού ο εκπληκτικός Στέφανος ανέκτησε αμέσως το προβάδισμά του για το 4-2 και με νέο break (με love) στο 8ο game, έκλεισε το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Στέφανο, που κέρδισε 5 games στη σειρά, μετέτρεψε το 1-1 σε 6-1 και πολύ γρήγορα σε 69 μόλις λεπτά, έβαλε τέλος στον ημιτελικό. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tennis TV (@tennistv)

Ήταν η πιο εύκολη νίκη του Στέφανου μέχρι τώρα στην εβδομάδα, ενώ συνεχίζει χωρίς να έχει χάσει σετ, σε 4 αγώνες πλέον στo Monte-Carlo.

Το Monte-Carlo θα γίνει το 3ο Masters 1000 τουρνουά στο οποίο ο 22χρονος Έλληνας τενίστας θα παίξει στον τελικό, μετά το Rogers Cup του 2018 και το Madrid Open του 2019. Στο πρώτο είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal και στο δεύτερο από τον Novak Djokovic.

Στον αυριανό τελικό, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Andrey Rublev και Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots