ATP
O Rublev απέκλεισε τον Nadal! (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 21:17

Ένας εκπληκτικός Andrey Rublev κέρδισε τον Rafael Nadal, που ήταν αγνώριστος στο 1ο σετ αλλά πολύ μαχητικός στη συνέχεια, για να πάρει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

Ο Rublev κέρδισε τον Nadal με 6-2, 4-6, 6-2 και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters. Μόλις για 2η φορά στις 16 τελευταίες παρουσίες του, θα απουσιάσει από τα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters o Rafael Nadal.

Δεν ήταν καλή μέρα για τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών στο χώμα, που άργησε πολύ να βρει ρυθμό και να ανταγωνιστεί το πολύ υψηλό επίπεδο του Rublev, ο οποίος φυσικά αξίζει όλα τα εύσημα όχι μόνο για τον αγώνα του, αλλά και για το γεγονός πως παρέμεινε συγκροτημένος μετά την απώλεια του 2ου σετ και κατάφερε να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με ένα απίθανο 3ο σετ.  

Για 1η φορά κέρδισε τον Nadal o Rublev (1-2 στα μεταξύ τους) και για 4η φορά κέρδισε παίκτη από το Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Είχε κερδίσει άλλες 3 φορές το Νο.3, όπως και σήμερα, το 2019 τον Roger Federer στο Σινσινάτι και 2 φορές τον Dominic Thiem το 2020 σε Βιέννη και Λονδίνο (ATP Finals).

Επίσης, ο 23χρονος Ρώσος προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά του Monte-Carlo και για 2η συνολικά σε ένα Masters 1000 τουρνουά - 2η συνεχόμενη, αφού η 1η ήταν πριν λίγες εβδομάδες στο Μαϊάμι.

Ο αγώνας σίγουρα δεν άρχισε όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι, με τον Nadal να δέχεται γρήγορο break και παρά το γεγονός πως κέρδισε 9 πόντους στη σειρά και προηγήθηκε με 2-2, 15-0, έχασε τα 6 επόμενα games και φαινόταν ανήμπορος απέναντι στον Rublev.

Ο νεαρός Ρώσος προηγήθηκε με 6-2, 2-0 και λίγο αργότερα με 6-2, 3-1. Είχε 3 ευκαιρίες για να πάρει το double break στο 5ο game, όπου μπορούσε να προηγηθεί με 4-1, αλλά τελικά ο Nadal μείωσε σε 3-2.

Ο Ισπανός άρχισε να κερδίζει έδαφος από εκείνο το σημείο, καθώς ήταν όλο και πιο μαχητικός, έχασε όμως 4 ευκαιρίες για να κάνει το break στο 6ο game και ο Rublev κράτησε το σερβίς του για το 4-2.

Στη συνέχεια είχε νέα ευκαιρία για double break o Ρώσος, που βρέθηκε έναν πόντο μακριά από το 6-2, 5-2. Για ακόμα μια φορά ο Rafa στάθηκε στο ύψος του, κράτησε το σερβίς του και μείωσε σε 4-3, για να αξιοποιήσει τελικά το νέο break point που δημιούργησε στο επόμενο game και να επιστρέψει για τα καλά στο ματς. Πρώτα ισοφάρισε σε 4-4 και αργότερα εκμεταλλεύτηκε το momentum για να κάνει κι άλλο break, κερδίζοντας από το πουθενά το 2ο σετ με 6-4.

Παρότι φάνηκε να καταβάλλεται από την τεράστια πίεση του να έχεις απέναντί σου τον Nadal, o Rublev κατάφερε να ανασυγκροτηθεί και να κάνει ένα φανταστικό 3ο σετ. Το σετ ξεκίνησε με 3 break, δυο για τον Ρώσο, που κράτησε για 1η φορά το σερβίς του στο 4ο game και προηγήθηκε με 3-1.

Ακολούθησε νέο break για το 4-1 και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε ξανά πίσω του ο Rublev, που σέρβιρε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και έφτασε πολύ γρήγορα στο 5-1. Το μόνο που κατάφερε από εκεί και πέρα ο Nadal ήταν να μειώσει σε 5-2, αφού ο Rublev έδειχνε πια ασταμάτητος και έμεινε ψύχραιμος και στο 8ο game, για να επιστρέψει από το 15-30 και με 3 διαδοχικούς πόντους να φτάσει στο 6-2. Είχαν περάσει 2 ώρες και 32 λεπτά από το πρώτο σερβίς, όταν ο Ρώσος πανηγύριζε την σπουδαία αυτή πρόκριση.

Ο Rublev έγινε μόλις ο 4ος παίκτης που κέρδισε τον Nadal στο Monte-Carlo, όπου ο Ισπανός έχει 73 νίκες σε 79 αγώνες και 11 τίτλους. Οι 3 προηγούμενοι ήταν οι Novak Djokovic (2013, 2015), ο David Ferrer (2014) και ο Fabio Fognini (2019).

Το Σάββατο, περίπου στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ο Rublev θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud για μια θέση στον πρώτο του τελικό σε ένα Masters 1000 και σημαντικότερο στην καριέρα του.

Θα είναι η 4η συνάντησή τους στο tour, με τον Rublev να έχει κερδίσει και τις 3 προηγούμενες, δυο εξ αυτών στο χώμα, στο Αμβούργο το 2019 και το 2020.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots