ATP
"Εκθρόνισε" τον Fognini o Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 18:27

O Casper Ruud έπαιξε και σήμερα μεγάλο τένις, απέκλεισε από το Monte-Carlo τον υπερασπιστή του τίτλου Fabio Fognini και προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν ημιτελικό σε Masters 1000 τουρνουά.

Ο Ruud επικράτησε του Fognini με 6-4, 6-3 στον τρίτο προημιτελικό του Monte-Carlo Masters, για να "εκθρονίσει" τον Ιταλό, που μετρούσε 8 διαδοχικές νίκες στο πριγκιπάτο και είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2019.

Ο 22χρονος Νορβηγός τελείωσε τον αγώνα με 11 winners και 18 αβίαστα λάθη, ενώ ο Fognini είχε 18 winners και 33 αβίαστα λάθη.

Στο 1ο σετ και οι δυο έχασαν ευκαιρίες για break, o Fognini όμως είχε τις περισσότερες, όλες στο 5ο game, όπου ο Ruud έσβησε 4 break points και κράτησε το σερβίς του για το υπέρ του 3-2. Αργότερα ο Νορβηγός βρήκε ένα break παίζοντας 2 πολύ εντυπωσιακούς πόντους, για να κλείσει το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ Ο νεαρός Νορβηγός προηγήθηκε με 3-0, αλλά ο Fognini, αφού πρώτα έσβησε 3 break points και απέφυγε το 0-4, πήρε τα 3 επόμενα games και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Ruud ωστόσο ανέκτησε το προβάδισμα με break στο 8ο game (5-3) και στη συνέχεια έσβησε ένα ακόμα break point του Ιταλού, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να κάνει το τελικό 6-3.

Για 2η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν τόσο μεγάλο ημιτελικό ο Ruud, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ και στο Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης τον περσινό Σεπτέμβριο.

Αύριο θα διεκδικήσει την πρόκρισή του για 1η φορά σε έναν τελικό της σειράς Masters 1000, απέναντι είτε στον Rafael Nadal, είτε στον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots