ATP
Djokovic: "Από τους χειρότερους αγώνες μου στα τελευταία χρόνια"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 19:11

Πολύ απογοητευμένος με τη σημερινή του εμφάνιση ήταν ο Novak Djokovic, ο οποίος έκανε λόγο για έναν από τους χειρότερους αγώνες που θυμάται από τη δική του μεριά, εδώ και κάποια χρόνια.

"Του δίνω συγχαρητήρια, άξιζε τη νίκη. Ήταν καλύτερος παίκτης. Υποθέτω ήταν πιο συγκεντρωμένος και έπαιξε πιο ποιοτικά στις κρίσιμες στιγμές. Για να είμαι ειλικρινής, αυτός ήταν πιθανότατα ένας από τους χειρότερους αγώνες μου στα τελευταία χρόνια. Δεν θέλω να υποτιμήσω τη νίκη του, αλλά από τη δική μου μεριά ήμουν απλά φρικτός. Τίποτε δεν δούλεψε, ήταν μια απ' αυτές τις μέρες", είπε ο Djokovic, εμφανώς απογοητευμένος με την εμφάνισή του.

"Μπορούσα να τα πάω πολύ καλύτερα σήμερα, ήταν απλά μια κακή εμφάνιση. Δεν μπορώ να πάρω τίποτα θετικό απ' αυτόν τον αγώνα. Είναι όμως ένα απ' αυτά τα πράγματα που πρέπει να δεχτείς και να προχωρήσεις. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία μου ήττα, αλλά σίγουρα η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη όταν χάνεις μ' αυτόν τον τρόπο.

Χθες έκανα έναν καλό αγώνα. Σήμερα ήταν εντελώς το αντίθετο. Προφανώς υπήρχε δυνατός άνεμος και είναι δύσκολο να παίζεις σε τέτοιες συνθήκες απέναντι στον Evans, είναι ένας παίκτης που σε κάνει να τρέχεις πολύ. Είναι απρόβλεπτος στα χτυπήματά του. Αποδόμησε το παιχνίδι μου."

Ο Djokovic είπε και μερικά λόγια για τον Evans, εξυμνώντας το παιχνίδι του: "Έχει ποικιλία στο παιχνίδι του. Χρησιμοποιεί το slice πολύ αποτελεσματικά. Είναι γρήγορος στο court. Κάνει αρκετά σερβίς-βολέ. Έχει πραγματικά all-around παιχνίδι. Είναι καλός παίκτης για να τον παρακολουθείς, όχι για να τον έχεις απέναντι. Έχει πολύ ταλέντο.

Σίγουρα έχει το παιχνίδι. Στα slams προφανώς η κατάσταση είναι διαφορετική, γιατί είναι best-of-five. Και εξαρτάται και από την επιφάνεια. Σίγουρα το χώμα δεν είναι η επιφάνεια που προτιμάει, αλλά όταν παίζει στο χώμα νιώθω πως βγάζει την ίδια ποιότητα που έχει και στις πιο γρήγορες επιφάνειες. Είναι πολύ καλός παίκτης, χωρίς αμφιβολία."

Στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση, ο Evans θα αντιμετωπίσει τον David Goffin, το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00GR, COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots