ATP
1η φορά στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 13:52

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν πολύ καλό αγώνα απέναντι στον Cristian Garin, πήρε τη νίκη με straight sets και προκρίθηκε στον 1ο του προημιτελικό στο Monte-Carlo, 6ο στη φετινή σεζόν, σε ισάριθμες συμμετοχές σε τουρνουά.

Μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά ενός σκληρού αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει χωρίς απώλειες το εμπόδιο του μαχητικού Cristian Garin με 6-3, 6-4 και να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους αυριανούς προημιτελικούς του Monte-Carlo Masters.

Θα είναι η 1η φορά που ο Στέφανος θα βρεθεί στην τελική 8άδα του Monte-Carlo, στην 3η του απόπειρα στο 1000άρι του πριγκιπάτου.

Θα αντιμετωπίσει αύριο τον νεαρό Ισπανό Alejandro Davidovich Fokina, που κέρδισε παράλληλα στο διπλανό γήπεδο τον Lucas Pouille με 6-2, 7-6 (2), για να προκριθεί στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του.

Το ματς ήταν δύσκολο και κλειστό στη μεγαλύτερη διάρκεια του 1ου σετ, όμως ο Στέφανος "ξεκλείδωσε" τον αντίπαλό του κάνοντας δυο συνεχόμενα break. Πρώτα στο κομβικό για το 1ο σετ 8ο game, το οποίο είχε 7 ισοπαλίες και διάρκεια 15 λεπτά, με τον Έλληνα τενίστα να επιστρέφει από το 40-15, να σβήνει 7 συνολικά game points και στη 2η ευκαιρία του να κάνει το break για το 5-3. Στη συνέχεια με love service game έκλεισε το σετ, που έφτασε τα 55 λεπτά σε διάρκεια, παρά το φαινομενικά άνετο 6-3.

Το 2ο break ήρθε πιο εύκολα για τον Στεφ, στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο κέρδισε τους 8 από τους 10 πρώτους πόντους και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0. Ο Garin πάντως, αν και έδειχνε πιο κουρασμένος και "βαρύς" στο γήπεδο, κατάφερε να διατηρήσει την απόσταση στο ένα break και στη μοναδική του ευκαιρία για break που είχε σε όλο τον αγώνα, κατάφερε να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Εκπληκτική ήταν η ανταπόκριση του Στέφανου, που πήρε πίσω το πλεονέκτημα πριν καν οι δυο παίκτες επιστρέψουν στις καρέκλες τους, κάνοντας νέο break για το 5-4. Όπως είχε κάνει και στο 1ο σετ, ο Στέφανος έκλεισε το 2ο σετ χωρίς καμία πίεση, με love service game.

Για 2η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις κέρδισε τον Garin o Στέφανος, ο οποίος βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν σε 19-5 νίκες, ενώ έκανε το 6/6 σε προκρίσεις σε προημιτελικούς για το 2021!

Παρότι βρίσκεται κοντά ηλικιακά με τον Fokina, ο Ισπανός είναι ένα χρόνο μικρότερος, και τον γνωρίζει από τα juniors, σε επίσημο αγώνα για Futures ή ATP Tour δεν έχουν συναντηθεί ξανά οι δυο τους και αυτή θα είναι η πρώτη τους αναμέτρηση, για έναν Masters 1000 προημιτελικό.

Ο Στέφανος, ο οποίος θα αγωνιστεί για 8η φορά σε προημιτελικό Masters διοργάνωση, έχει κερδίσει τους 5 από τους 7 προηγούμενους αγώνες του, διεκδικεί δηλαδή την 6η πρόκρισή του στα ημιτελικά ενός 1000αριού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots