ATP
Και τώρα Dimitrov! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 - 16:59

O Rafael Nadal κέρδισε εύκολα τον Federico Delbonis στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters και θα δώσει απέναντι στον Grigor Dimitrov το πρώτο του δυνατό τεστ στο τουρνουά.

Στον πρώτο του αγώνα μετά από την Αυστραλία, ο Rafael Nadal έπαιξε αρκετά καλό τένις και επιβλήθηκε του Federico Delbonis με 6-1, 6-2, σε 76 μόλις λεπτά.

Ο Nadal επέστρεψε δυναμικά στην αγαπημένη του επιφάνεια και στον πρώτο του αγώνα μετά από περίπου 2 μήνες, είχε απολογισμό 16 winners και 16 αβίαστα λάθη, χάνοντας μόλις 3 games από τον Delbonis. Ο Αργεντινός είχε μόλις 11 winners και υπέπεσε σε 23 λάθη.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων κέρδισε τα πρώτα 5 games της αναμέτρησης, με τον Delbonis να καταφέρνει μόνο να αποφύγει το bagel, κρατώντας το σερβίς του στο 6ο game για το 5-1.  

Και το 2ο σετ ξεκίνησε με διπλό break για τον Rafa, που προηγήθηκε με 3-0, ο Αργεντινός όμως κατάφερε να πάρει τα 2 επόμενα games και να μείνει κοντά στον Ισπανό. Ο Nadal ωστόσο έφτασε σε ακόμα ένα break, το 5ο του στο παιχνίδι, για να προηγηθεί με 5-2 και μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game, 2 χαμένα match points και ένα σβησμένο break point, κατάφερε τελικά να υπερασπιστεί το σερβίς του για να κάνει το 6-2.

Ο Nadal δεν έχει χάσει σετ σε 5 αναμετρήσεις με τον Delbonis, ενώ έφτασε τις 72 νίκες στο Monte-Carlo, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 11 φορές (72-5 νίκες).

Στον 3ο γύρο αναμένεται να δώσει ένα δυνατό τεστ ο Ισπανός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov, που έχει πετύχει 2 νίκες αυτή την εβδομάδα, απέναντι σε καλούς αντιπάλους.

Στον 1ο γύρο ο Βούλγαρος είχε κερδίσει τον Jan-Lennard Struff με 6-3, 6-4, ενώ νωρίτερα σήμερα κέρδισε για τον 2ο γύρο τον Jeremy Chardy, με 7-6 (3), 6-4.

Σε 14 αναμετρήσεις στο παρελθόν, ο Nadal προηγείται με το συντριπτικό 13-1 νίκες του Dimitrov, έχοντας κερδίσει και τις 5 αναμετρήσεις που έχουν δώσει σε χωμάτινα γήπεδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots