ATP
Ξεκίνησαν καλά Fognini και Sinner (vid)

 
Ξεκίνησαν καλά Fognini και Sinner (vid)
tn team Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 - 13:48

O υπερασπιστής του τίτλου στο Monte-Calo, Fabio Fognini, ξεκίνησε δυναμικά την προσπάθειά του στο φετινό τουρνουά, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην πρεμιέρα του και ο Jannik Sinner.

Ο Fognini είχε κερδίσει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του το 2019 στο Monte-Carlo, όταν έγινε για τελευταία φορά και το τουρνουά του πριγκιπάτου. Επιστρέφοντας στο Μονακό, ο 33χρονος Ιταλός έκανε πολύ καλή εμφάνιση και επιβλήθηκε του Miomir Kecmanovic με 6-2, 7-5, για να προκριθεί στον 2ο γύρο.  

Ο Fognini έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα και κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 6-2, 2-0. Ο Σέρβος έπαιξε καλύτερα τα επόμενα λεπτά και κατάφερε να κάνει 2 break και να περάσει μπροστά με 4-3, όμως ο Fognini απάντησε πριν να είναι αργά και ισορρόπησε εκ νέου το σετ, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Αργότερα ο έμπειρος Ιταλός έκανε ένα ακόμα break και κατέκτησε το σετ με 7-5.

Στον 2ο γύρο ο Fognini θα αντιμετωπίσει τον Jordan Thompson, που από την Κυριακή πήρε την πρόκριση, επικρατώντας του Benoit Paire με 6-4, 6-7 (3), 7-6 (5). Να σημειωθεί πως ο Fognini έχει και σχετικά ανοιχτό δροο μέχρι τα προημιτελικά, καθώς είναι ο παίκτης με την καλύτερη θέση στην κατάταξη σ' αυτό το κομμάτι του ταμπλό, μετά και την απόσυρση του Daniil Medvedev, που ήταν θετικός στον Covid-19.

Ένας άλλος Ιταλός, ο 19χρονος Jannik Sinner, έκανε επίσης ένα άψογο ματς στην πρεμιέρα του στο τουρνουά και επιβλήθηκε του Albert Ramos-Vinolas με 6-3, 6-4.

Ο ταλαντούχος Sinner βρέθηκε πίσω με 0-2 στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως κέρδισε τα 8 από τα 9 επόμενα games και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, όντας μπροστά με 6-3, 2-0. Δεν κοίταξε πίσω του, σώζοντας τα μοναδικά break points που αντιμετώπισε στο υπόλοιπο ματς στο 4ο game, όταν επέστρεψε από το 15-40 και έφτασε στο κράτημα σερβίς για το 3-1, για να φτάσει στην τελική επικράτηση έπειτα από 1 ώρα και 23 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Sinner θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Novak Djokovic στο τουρνουά, σε μια σίγουρα πολύ δυνατή πρεμιέρα για τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου.

Γνωστός έγινε και ο πρώτος αντίπαλος του Rafael Nadal, που θα είναι ο Federico Delbonis, ο οποίος κέρδισε τον Adrian Mannarino με 7-5, 6-1.

Σε άλλους αγώνες που ολοκληρώθηκαν μέχρι στιγμής σήμερα, ο Lucas Pouille επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας του Guido Pella με 6-3, 6-4, ενώ ο Marco Cecchinato κέρδισε τον Dominik Koepfer με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots