ATP
Με Karatsev στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς

 
Aslan Karatsev
Aslan Karatsev
tn team Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 - 18:31

Τον ημιφιναλίστ του Australian Open και πρωταθλητή του Ντουμπάι, Aslan Karatsev, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο Monte-Carlo Masters ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Karatsev, η μεγάλη αποκάλυψη του πρώτου τετάρτου της σεζόν, μπορεί να μην έχει παράδοση στο χώμα, όμως παίζει όλη τη χρονιά εξαιρετικά και απέδειξε σήμερα πως μπορεί να το κάνει το ίδιο καλά και στις κόκκινες επιφάνειες, κερδίζοντας για τον 1ο γύρο του Monte-Carlo Masters τον Lorenzo Musetti με 6-3, 6-4.

Αυτή ήταν η πρώτη tour-level νίκη στο χώμα για τον 27χρονο Karatsev.

Ο αγώνας καθυστέρησε να ολοκληρωθεί εξαιτίας της πολύωρης διακοπής από τη βροχή. Συγκεκριμένα, διεκόπη για 4,5 περίπου ώρες πριν ολοκληρωθεί το 1ο σετ, με τον Ρώσο να έχει ήδη προβάδισμα με break στο 4-3 και να παίζει καλύτερα.

Και μετά την επανεκκίνηση ο 27χρονος Ρώσος είχε τον έλεγχο και ήταν αισθητά καλύτερος από τον 19χρονο Ιταλό, που μπορεί να είχε παίξει περισσότερους αγώνες στο χώμα αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει ρυθμό.

Αφού έκλεισε με double break το 1ο σετ ο Karatsev για το 6-3, έκανε break και στο 10ο game του 2ου σετ για να το πάρει με 6-4, ενώ στο δικό του σερβίς δεν απειλήθηκε καθόλου και νωρίτερα είχε τριπλό χαμένο break point για να πάρει και πιο νωρίς το πάνω χέρι.

Με 23 winners και 30 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Karatsev, έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά. Μόλις 9 winners για τον Musetti, που έφτασε τα 24 αβίαστα λάθη.

Αυτή ήταν η 17η νίκη για τον Karatsev σε 20 αναμετρήσεις για το 2021. Μετά την πορεία του στα ημιτελικά του Australian Open, o Ρώσος κατέκτησε και το 500άρι του Ντουμπάι και τώρα βρίσκεται στο Νο.29 του κόσμου, ενώ στο ξεκίνημα της χρονιάς βρισκόταν εκτός του Top 100.

Θα αντιμετωπίσει για 1η φορά τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο γύρο του Monte-Carlo Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots