ATP
Musetti: "Μπορώ να κάνω την έκπληξη στο χώμα"

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 - 12:17

Ο Lorenzo Musetti, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό κατά τη διάρκεια της περσινής χωμάτινης σεζόν, δηλώνει έτοιμος για μια ακόμα σεζόν στο χώμα και πιστεύει ότι μπορεί να ξεχωρίσει.

Ο Musetti, ο οποίος έκλεισε τα 19 πριν από έναν μήνα, στα δυο πρώτα τουρνουά της ΑΤΡ που αγωνίστηκε για το 2021, είχε έναν ημιτελικό στο Ακαπούλκο και έφτασε επίσης στον 3ο γύρο του Miami Open, στο ντεμπούτο του στο τουρνουά.

Θυμίζουμε πως ο ταλαντούχος Ιταλός τενίστας, ο οποίος μπήκε στο Top 100 για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα και είναι αυτή τη στιγμή το νεότερο μέλος του, είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στο tour για πρώτη φορά το περσινό φθινόπωρο στο χώμα, όταν μπήκε στο Masters της Ρώμης μέσα από τα προκριματικά και κέρδισε τους Stan Wawrinka και Kei Nishikori.

"Ένιωθα πολύ καλά την μπάλα στις τελευταίες προπονήσεις μου και έχω γενικά καλό προαίσθημα. Πιστεύω πως θα είμαι πολύ καλά και πως μπορώ να εκπλήξω τους άλλους στη χωμάτινη σεζόν. Ανυπομονώ να παίξω στο χώμα", είπε ο Musetti, ο οποίος βρίσκεται στο Κάλιαρι αυτή την εβδομάδα.

"Μου αρέσει να περνάω χρόνο εδώ. Είναι ένα πολύ ωραίο κλαμπ και η πόλη είναι πάντα ηλιόλουστη. Ανυπομονώ να παίξω εδώ στη Σαρδηνία και να προσπαθήσω για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πέρσι πήγα καλά εδώ, έφτασα στα ημιτελικά. Ελπίζω να κάνω το ίδιο και φέτος ή κάτι ακόμα καλύτερο."

Ο Musetti διεκδικεί επίσης και την πρόκρισή του στο Next Gen Finals του Μιλάνου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση, πίσω από τους Jannik Sinner, Sebastian Korda και Felix Auger-Aliassime.

"Θα σήμαινε πολλά για μένα να παίξω στο Μιλάνο. Ο στόχος μου είναι να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο στο ATP Tour και αν καταφέρω να προκριθώ, θα ήθελα να προσπαθήσω να κερδίσω το Next Gen ATP Finals. Έχουμε πολλά τουρνουά στην Ιταλία και ανυπομονώ να παίξω σε όλα."

Η σεζόν του Musetti στο χώμα θα ξεκινήσει σήμερα, καθώς θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο του Sardegna Open τον Αυστριακό Dennis Novak. Ο νικητής αυτού του αγώνα, θα παίξει στον 2ο γύρο με το Νο.1 του ταμπλό, Dan Evans.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots