ATP
Νεότερος στο Top 100 o Musetti, ανεβαίνει ο Karatsev

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 - 12:15

O Lorenzo Musetti έγινε σήμερα το νεότερο μέλος του Top 100, μετά και την τρομερή του εβδομάδα στο Ακαπούλκο. Νέο career high και για τον Aslan Karatsev, σταθερά στο Νο.5 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στα 19 του χρόνια (τα οποία έκλεισε πολύ πρόσφατα - στις αρχές του μήνα), ο Lorenzo Musetti είναι πλέον ο νεότερος παίκτης που βρίσκεται στο Top 100, μετά και την εντυπωσιακή του πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο.

Ο νεαρός Ιταλός, ο οποίος απέκλεισε στο 500άρι του Ακαπούλκο τους Diego Schwartzman, Frances Tiafoe και Grigor Dimitrov, για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας του, κέρδισε σήμερα 26 θέσεις και από το Νο.120 ανέβηκε στο Νο.94 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο πρωταθλητής του Dubai Tennis Championships, Aslan Karatsev, ο οποίος συνεχίζει την απίστευτη χρονιά του και μετά τον ημιτελικό στο Australian Open κέρδισε και έναν τίτλο σε ATP 500 τουρνουά - συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό στο tour - κέρδισε επίσης και 15 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, για να ανεβεί σήμερα στο Νο.27. O 27χρονος Ρώσος έκανε την πρώτη του είσοδο στο Top 30 και στο Top 40 συγχρόνως.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στο Top 10 αυτή την εβδομάδα, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα πρώτος και να επεκτείνει το ρεκόρ του, έχοντας πια και επίσημα 313 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο Νο.2 βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα ο Daniil Medvedev, ενώ στο Νο.3 είναι ο Rafael Nadal και στο Νο.4 ο Dominic Thiem.

O Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε κι αυτή την εβδομάδα στο Νο.5, βγαίνοντας ελάχιστα κερδισμένος μετά και την πορεία του ως τον τελικό του Ακαπούλκο, αφού πρόσθεσε στη συγκομιδή του 185 βαθμούς και έφτασε τους 6.950.

Αύξησε έτσι τη διαφορά του στους 575 βαθμούς από τον Roger Federer, που βρίσκεται στο Νο.6 με 6.375 βαθμούς. Τον Ελβετό πλησίασε ο Alexander Zverev, που με τον τίτλο στο Ακαπούλκο έφτασε τους 6.070 βαθμούς (από τους 5.635), παραμένοντας για την ώρα στο Νο.7. Το Top 10 συμπληρώνουν οι Andrey Rublev (No.8), Diego Schwartzman (No.9) και Matteo Berrettini (No.10).

Μια θέση κέρδισε ο Denis Shapovalov, που επέστρεψε στο Νο.11 και άφησε στο Νο.12 τον Roberto Bautista Agut. Τέλος, αξιοσημείωτες ανόδους σημείωσαν και οι Lloyd Harris και Dominik Koepfer, που ανέβηκαν στο Νο.52 (+29 θέσεις) και στο Νο.54 (+17 θέσεις) αντίστοιχα.

Η παγκόσμια κατάταξη της ATP

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots