ATP
Απέκλεισε τον Schwartzman o Musetti! (vids)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 - 8:15

Τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο 19χρονος Lorenzo Musetti, ο οποίος έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα και απέκλεισε από τον 1ο γύρο του Abierto Mexicano το Νο.3 του ταμπλό, Diego Schwartzman.

Ο νεαρός Ιταλός, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό το φθινόπωρο του 2020 με τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο χώμα, πέτυχε σήμερα την πρώτη του Top 10 νίκη, απέναντι στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, Schwartzman, με 6-3, 2-6, 6-4.

"Έχω δουλέψει πάρα πολύ και έχω κάνει πολλές θυσίες και νομίζω πως μόλις άφησα μερικά δάκρυα! Είμαι πολύ περήφανος με τον εαυτό μου, αλλά πρέπει να δουλέψω ακόμα σκληρότερα και να συγκεντρωθώ στις επόμενες μέρες", δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε εντός του court o Musetti.

Θυμίζουμε πως ο νεαρός Ιταλός, που έγινε 19 μόλις πριν 2 εβδομάδες, είχε μπει στο κυρίως ταμπλό του Masters της Ρώμης μέσα από τα προκριματικά τον περσινό Σεπτέμβριο, καταφέρνοντας να κερδίσει εκεί τους Stan Wawrinka και Kei Nishikori. Τον ίδιο μήνα κέρδισε και τον πρώτο του Challenger τίτλο στο Forli της Ιταλίας, ενώ αργότερα προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε ATP διοργάνωση, στη Σαρδηνία της Ιταλίας.

Στο παιχνίδι με τον Schwartzman, που προερχόταν από τον τίτλο στο Μπουένος Άιρες, ο Musetti προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1 στο 3ο σετ, ενώ είχε και τρια match points για το 6-1 στο 7ο game. O Schwartzman αντιστάθηκε, μείωσε σε 5-2 και αργότερα ο Ιταλός έχασε και 4ο match point, στο σερβίς του αυτή τη φορά, στο 5-2 40-30. Ο Schwartzman ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να κάνει το break και μείωσε μέχρι και με 5-4, 0-30, απέχοντας 2 πόντους από την ισοφάριση! Ήταν ένα πολύ δύσκολο σημείο, στο οποίο ο Musetti ανταπεξήλθε και τελικά έκλεισε το παιχνίδι στο 10ο game, στο 6ο του match point συνολικά.

4 φορές έχει αντιμετωπίσει παίκτη από το Top 50 μέχρι στιγμής στην καριέρα του ο Musetti και έχει κερδίσει τους 3 από αυτούς. Είχε χάσει μόνο από τον Andrey Rublev, πέρσι στο Ντουμπάι.

Στον 2ο γύρο του Ακαπούλκο, ο ταλαντούχος Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι πήρε τη νίκη επί του Brandon Nakashima με 6-4, 6-7 (5), 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots