ATP
Κέρδισε τον τίτλο στην πατρίδα του ο Garin (vid)

 
Cristian Garin
Cristian Garin © Jim Rydell/Rodrigo Aljaro/Chile Dove Men+Care Open
tn team Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 - 11:48

O Cristian Garin δεν είχε ούτε μια νίκη αυτή τη χρονιά μπαίνοντας στο τουρνουά του Σαντιάγο, όπου κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής, κερδίζοντας στον τελικό τον Facundo Bagnis.

Ο 24χρονος Χιλιανός, που εκτός από "γηπεδούχος" ήταν και στο Νο.1 του ταμπλό, κέρδισε στον τελικό του Chile Open τον Αργεντινό Bagnis με 6-4, 6-7 (3), 7-5, μετά από 2 ώρες και 36 λεπτά αγώνα.

O Garin, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.20 της παγκόσμιας κατάταξης (ανέβηκε εκεί σήμερα από το Νο.22), έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ στο 7ο game (4-3) για να το κερδίσει με 6-4, ενώ προηγήθηκε με break και στο 2ο σετ, όταν έκανε το 2-1.

Ο Bagnis ισοφάρισε στο αμέσως επόμενο game για το 2-2 και από τότε εύκολα ή δύσκολα, οι δυο παίκτες κρατούσαν τα σερβίς τους, φτάνοντας έως και το tie-break. Εκεί ο Αργεντινός ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3.

Και στο 3ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τον Garin να προηγείται στο 4-2 και τον Bagnis να ισοφαρίζει στο 4-4. Σε ένα κομβικό σημείο, στο 11ο game, ο Χιλιανός έσβησε διπλό break point για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να περάσει μπροστά με 6-5, κάνοντας break στο επόμενο game, για να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος καριέρας για τον Garin, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 5-1. Ήταν μάλιστα ο 5ος συνεχόμενος τελικός που κερδίζει. Και οι 5 τίτλοι του μέχρι στιγμής, είναι σε χωμάτινα τουρνουά.

Ο 31χρονος Bagnis από την Αργεντινή, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό και κέρδισε 13 θέσεις σήμερα, ανεβαίνοντας στο Νο.105 της παγκόσμιας κατάταξης. Το career high του βέβαια είναι πολύ ψηλότερα, καθώς έχει φτάσει και στο Νο.55 στο τέλος του 2016.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots