ATP
Ο Bautista Agut κέρδισε και τον Rublev (vid)

 
Roberto Bautista Agut
Roberto Bautista Agut
tn team Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 - 20:17

Μια μέρα μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Dominic Thiem, o Roberto Bautista Agut έδειξε την πόρτα της εξόδου και στον Andrey Rublev, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Qatar Open στην Ντόχα.

Έναν εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Bautista Agut και σήμερα στην Ντόχα, για να επιβληθεί του Rublev με 6-3, 6-3 σε 73 μόλις λεπτά και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Qatar Open.

Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη για τον Bautista Agut στην Ντόχα, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 2019. Στο 1ο σετ έκανε break πολύ νωρίς και "ξέφυγε" με 4-1 ο Ισπανός, που έφτασε χωρίς να ανησυχήσει στην κατάκτησή του.

Στο 2ο σετ, αν και έκανε break από το πρώτο game, o Bautista Agut βρήκε για λίγο αντίσταση, με τον Rublev να κάνει αρχικά το break back και μετέπειτα να περνάει μπροστά με 2-1 και με 3-2. Στο 6ο game είχε 2 ευκαιρίες για νέο break o Ρώσος, όμως δεν τις αξιοποίησε και ο Bautista Agut ισοφάρισε σε 3-3.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Rublev, o Ισπανός έκανε break και στα 2 επόμενα service games του, για να κερδίσει τα 4 τελευταία games του αγώνα και να κλείσει και αυτό το σετ στα 9 games.

Με back-to-back Top 10 νίκες, αφού χθες απέκλεισε τον Thiem, o Bautista Agut μπήκε στον τελικό του Qatar Open, που θα είναι ο 17oς της καριέρας του. Θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του (9-7 σε τελικούς), 2ο στην Ντόχα, όπου είχε κερδίσει και τον τελευταίο γενικά τίτλο του τον Ιανουάριο του 2019.

Απέναντί του θα βρεθεί ο Nikoloz Basilashvili, ο οποίος κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τον Taylor Fritz με 7-6 (3), 6-1. Ο 29χρονος Γεωργιανός, που χθες απέκλεισε τον Roger Federer, έπαιξε και σήμερα πολύ καλά, για να μπει στον 6ο τελικό της καριέρας του (3-2) - πρώτο από τον Ιούλιo του 2019, όταν είχε κερδίσει στο Αμβούργο τον Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots