ATP
Murray: "Νιώθω να παίζω για την καριέρα μου σε κάθε ματς!"

 
Andy Murray
Andy Murray © Henk Koster / ABN AMRO World Tennis Tournament
tn team Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 - 12:11

Ο Andy Murray μίλησε για το πόσο δύσκολα περνάει τους τελευταίους μήνες, με όλα τα αρνητικά σχόλια που λαμβάνει και τον κάνουν να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και μετά από κάθε ήττα να σκέφτεται να σταματήσει το τένις.

"Είναι δύσκολο, δεν είναι καθόλου εύκολο. Έχω κάνει μερικές πολύ δυνατές προπονήσεις και βρέθηκα σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι σε κορυφαίους παίκτες", είπε ο Murray, ο οποίος χθες προπονήθηκε με τον Στέφανο Τσιτσιπά, λίγες ώρες πριν τον αγώνα του.

"Με δυσκόλεψε αρκετά όμως αυτό που έγινε με τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού. Δεν έπαιζα καλά και δεν ήταν εύκολο για μένα. Κάθε φορά που έχανα έναν αγώνα, έλεγα στον εαυτό μου πως έπρεπε να σταματήσω, πως έχω τελειώσει και πως δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα άλλο στο άθλημα. Είναι λυπηρό.

Νιώθω πως παίζω για την καριέρα μου κάθε φορά που βγαίνω έξω στο γήπεδο, που κατά μια έννοια είναι ένα κίνητρο, αλλά νιώθω και περισσότερη πίεση εξαιτίας αυτού. Υπάρχει έντονη αμφιβολία. Εκτός απ' όλα αυτά, αγωνίζομαι και με ένα μεταλλικό ισχίο, που πιστέψε με, δεν είναι εύκολο. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα και οι τελευταίοι μήνες με δυσκόλεψαν πολύ."

Από τότε που επέστρεψε στο tour, μετά την πολύ σοβαρή εγχείρηση που έκανε στο ισχίο, ο Murray είχε επιτυχίες. Τον Οκτώβριο του 2019 κατέκτησε και τον τίτλο στο European Open της Αμβέρσας, ενώ έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τους Alexander Zverev, Matteo Berrettini και Stan Wawrinka.

"Έχω παίξει με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ήμουν σε καλό επίπεδο. Σωματικά, νιώθω πως είμαι καλύτερα από τότε, οπότε γιατί να σταματήσω; Επειδή έχασα έναν αγώνα την προηγούμενη εβδομάδα που ο κόσμος πίστευε ότι έπρεπε να κερδίσω; Είναι καλός παίκτης, όλοι οι παίκτες εκεί έξω μπορούν να παίξουν τένις. Σίγουρα δεν είμαι στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά όταν φτάσω εκεί θα κερδίζω με μεγαλύτερη συνέπεια αγώνες. Αλλά γιατί να σταματήσω; Πείτε μου έναν καλό λόγο. Μπορούσα ακόμα να διεκδικήσω νίκες από τους καλύτερους παίκτες με ένα ισχίο!

Πρέπει να βρω συνέπεια και να μείνω καλά σωματικά για αρκετά μεγάλη περίοδο. Αυτό πρέπει να κάνω. Οι ικανότητές μου δεν έχουν αλλάξει. Μπορείτε να ρωτήσετε και τους παίκτες με τους οποίους κάνω προπονήσεις, εκτός αν όλοι τους παίζουν πιο χαλαρά επειδή με λυπούνται!"

Στην πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ, ο Murray επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Robin Haase με 2-6, 7-6 (4), 6-3.

"Ο αποψινός αγώνας ίσως με βοηθήσει. Τα πράγματα μπορούσαν να ξεφύγουν πολύ εύκολα και να γίνει ακόμα ένας αγώνας από αυτούς που κάνουν τον κόσμο να αναρωτιέται: 'για ποιο λόγο παίζει ακόμα;' Μπορούσα να χάσω 6-2, 6-4. Ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα που πήρα στο τέλος."

Στον 2ο γύρο, ο 33χρονος Βρετανός θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Andrey Rublev, που σήμερα θα παίξει με τον Marcos Giron.

"Θα δούμε τι θα συμβεί στο υπόλοιπο της εβδομάδας και τους επόμενους μήνες. Ελπίζω να παίξω καλύτερο τένις. Αν δυσκολευόμουν σωματικά, θα ήμουν πολύ απογοητευμένος, αλλά το τένις μου βελτιώνεται."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots