ATP
Σημαντικές νίκες για Murray και Nishikori (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Henk Koster / ABN AMRO World Tennis Tournament
tn team Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 - 23:25

O Andy Murray ανέτρεψε το 2-6 και κατάφερε να κερδίσει τον Robin Haase, πανηγυρίζοντας την πρώτη του tour-level νίκη από το περσινό US Open. Νωρίτερα, κάτι απ' τα παλιά θύμισε και ο Kei Nishikori, που κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime, στην σημαντικότερη νίκη του στα 3 τελευταία χρόνια!

Ο Murray πήρε τη νίκη επί του Haase μετά από 2,5 ώρες μάχης με 2-6, 7-6 (2), 6-3, για να προκριθεί στη φάση των "16" του ABN AMRO World Tennis Tournament, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ο 33χρονος Βρετανός, άλλοτε Νο.1 στον κόσμο και κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, έχασε διπλό break point για ένα γρήγορο break στο 2ο game (0-1, 15-40) και μετά από αυτό έχασε 5 διαδοχικά games, για να μείνει πίσω με 5-1 στο 1ο σετ!

Έχασε το σετ αυτό με 6-2 και βρέθηκε πολύ κοντά και στον αποκλεισμό, αφού στο 2ο σετ δεν έφτασε ούτε μια φορά στο break point. Ο Haase από την άλλη, είχε τη μεγάλη ευκαιρία του να κάνει το break στο 7ο game, αλλά έχασε 2 break points στο 3-3.

Ο Murray "άντεξε" ως το tie-break και εκεί ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, για να επιβληθεί με 7-2. Στο αποφασιστικό σετ, έκανε μια ακόμα δυσκολότερη ανατροπή, καθώς έμεινε πίσω με 0-3, αλλά κέρδισε 6 games στη σειρά και "σφράγισε" την πολύ σημαντική νίκη του.

Ήταν η πρώτη tour-level νίκη του Murray στους 6 τελευταίους μήνες, από το US Open. Έκτοτε είχε 4 διαδοχικές ήττες σε διοργανώσεις της ATP. Μεσολάβησε φυσικά και η παρουσία του στο Challenger της Μπιέλλα στην Ιταλία, όπου έκανε 4 νίκες και έχασε στον τελικό.

O Βρετανός, ο οποίος προσπαθεί να βρει τα πατήματά του μετά και το νέο πισωγύρισμα με τον τραυματισμό στη λεκάνη που είχε στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, θα παίξει στον 2ο γύρο με τον νικητή της αναμέτρησης του Andrey Rublev, με τον Marcos Giron.

Κάτι από τα παλιά θύμισε και ο Kei Nishikori, ο οποίος λίγες ώρες πριν πήρε τη σημαντικότερη νίκη του από τον Ιανουάριο του 2018, κερδίζοντας τον Felix Auger-Aliassime, No.7 στο ταμπλό, με 7-6 (4), 6-1.

Ο 31χρονος Ιάπωνας κέρδισε το 1ο σετ μετά από 67 λεπτά μάχης, παρόλο που ο Auger-Aliassime ήταν ο μόνος που είχε φτάσει σε break point. Κανένα break δεν έγινε και στο tie-break o Nishikori πρώτα απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0, καθώς ισοφαρίστηκε σε 4-4, αλλά κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και πήρε το σετ.

Τα πράγματα ήταν διαφορετικά στο 2ο σετ, καθώς ο Auger-Aliassime, No.19 στον κόσμο, πήρε ιατρικό time out δείχνοντας να αντιμετωπίζει κάποια ενόχληση μετά το 1ο game του 2ου σετ και ο Ιάπωνας κέρδισε τους 25 από τους 34 τελευταίους πόντους του αγώνα, για να τον κλείσει με το άνετο 6-1.

Η τελευταία φορά που έκανε Top 20 νίκη ο Nishikori ήταν στο Brisbane της Αυστραλίας τον Ιανουάριο του 2018, ενώ η τελευταία του νίκη γενικά ήταν στο Roland Garros τον περσινό Σεπτέμβριο.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αυστραλιανής μονομαχίας, μεταξύ των Alex De Minaur και John Millman.

Στη μοναδική άλλη αναμέτρηση που έχει ολοκληρωθεί για τον 1ο γύρο του τουρνουά του Ρότερνταμ, ο προερχόμενος από τα προκριματικά, Cameron Norrie, επιβλήθηκε του Nikoloz Basilashvili με 6-0, 6-3 και θα περιμένει τον αγώνα του Stan Wawrinka με τον Karen Khachanov, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots