ATP
Απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ρότερνταμ ο Nadal

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 - 16:27

Θέλοντας να ξεκουραστεί και να αναρρώσει πλήρως μετά την Αυστραλία, ο Rafael Nadal απέσυρε τη συμμετοχή του από το τουρνουά του Ρότερνταμ.


"Δυστυχώς, ο Rafael Nadal απέσυρε τη συμμετοχή του από το 48o ABN AMRO World Tennis Tournament. Τα προβλήματα στην πλάτη του που ξεκίνησαν από την Αυστραλία, τον εμποδίζουν να αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα. Ο Daniil Medvedev, No.3 στην παγκόσμια κατάταξη, θα είναι πλέον το Νο.1 του ταμπλό"
, ανέφερε η ανακοίνωση από το τουρνουά του Ρότερνταμ.

Θυμίζουμε πως ο Nadal αντιμετώπισε προβλήματα χαμηλά στην πλάτη του από την περίοδο που βρισκόταν στην Αδελαΐδα, όπου έκανε την υποχρεωτική καραντίνα της Αυστραλίας. Δεν αγωνίστηκε καθόλου στο ATP Cup, αλλά έπαιξε στο Australian Open, όπου ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον Στέφανο Τσιτσιπά, παρόλο που είχε προηγηθεί με 2-0 σετ.

Η απόφασή του να δηλώσει συμμετοχή στο Ρότερνταμ προκάλεσε από την αρχή αίσθηση, καθώς είναι ένα τουρνουά στο οποίο είχε να αγωνιστεί 12 χρόνια, από το 2009.

Ούτε φέτος δεν θα επιστρέψει, αφού τελικά χρειάζεται περισσότερο χρόνο μετά την Αυστραλία για να βρεθεί ξανά στο 100%, ενόψει και της συνέχειας της σεζόν.

"Είχαμε βρει μια προσωρινή λύση στη Μελβούρνη που μου επέτρεψε να αγωνιστώ χωρίς ενοχλήσεις τη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά. Αλλά απ' όταν επέστρεψα στην Ισπανία, ο γιατρός και η ομάδα μου, με συμβούλεψαν να μην αγωνιστώ την επόμενη εβδομάδα", είπε ο Rafa.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, στο Νο.1 του ταμπλό του Ρότερνταμ θα βρίσκεται εκτός νέου απροόπτου ο Daniil Medvedev και στο Νο.2 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Στο Ρότερνταμ αναμένεται να αγωνιστούν άλλοι δυο παίκτες από το Top 10, οι Alexander Zverev και Andrey Rublev, καθώς και ακόμη 4 από το Top 15, οι Gael Monfils, Roberto Bautista Agut, Milos Raonic και David Goffin.

Μπόλικες πάντως είναι και οι απουσίες, με τον Nadal να αποτελεί τον 7ο παίκτη που απέσυρε τη συμμετοχή του, μετά από τους Matteo Berrettini, Denis Shapovalov, Pablo Carreno Busta, Casper Ruud, Dan Evans και Taylor Fritz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots