ATP
Τέλος στην υπεράσπιση, από έναν τέλειο Nadal (vids)

 
Rafael Nadal & Στέφανος Τσιτσιπάς
Rafael Nadal & Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 - 0:41

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιστάθηκε σθεναρά απέναντι σε έναν Rafael Nadal που άγγιξε την τελειότητα, στο τέλος όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της υπεράσπισης στο Λονδίνο.

Η υπεράσπιση στο ATP Finals αλλά και η φετινή σεζόν έλαβε τέλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κοίταξε στα μάτια έναν εκπληκτικό Rafael Nadal, σε μια από τις καλύτερες φετινές του αναμετρήσεις του Ισπανού.

Παρά τη μάχη του Έλληνα πρωταθλητή, ο άψογος Rafa ήταν εκείνος που πανηγύρισε στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη με 6-4, 4-6, 6-2 και τη 2η θέση του ομίλου London 2020, που του έδωσε και την πρόκριση για την ημιτελική φάση του ATP Finals.

Δίχως αμφιβολία ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Nadal μέχρι τώρα στο τουρνουά, με τον κάτοχο 20 Grand Slam τίτλων να έχει συνολικά 32 winners και μόλις 13 αβίαστα λάθη, μετά από 3 έντονα σετ. Ο Τσιτσιπάς είχε 23 winners και 29 αβίαστα λάθη, ρίχνοντας λίγο την απόδοση του στο 3ο σετ.

Και οι δυο παίκτες ξεκίνησαν καλά στον αγώνα, κλείνοντας γρήγορα τα service games τους. Ο Nadal πλησίασε το break για πρώτη φορά στο 7ο game, με τον Στέφανο να ανταποκρίνεται θετικά, επιστρέφοντας από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 4-3.

Τελικά δεν απέφυγε το break o Έλληνας τενίστας, με τον Ισπανό να έχει νέα ευκαιρία στο 9ο game και τελικά να κάνει το μεγάλο break για το πρώτο του προβάδισμα στο ματς, με 5-4. Στο επόμενο game o "Matador" έχασε για πρώτη φορά 2 πόντους στο service game του, αλλά από το 5-4, 30-30 πέτυχε δυο άσους στη σειρά και "σφράγισε" την κατάκτηση του 1ου σετ.

Εξαιρετικός ήταν και στο 2ο σετ ο Nadal, με τον Στέφανο ωστόσο να κατορθώνει να σηκώνει στους ώμους του την πολύ μεγάλη πίεση. Αφού έσωσε break point στο 1ο game του σετ, ο πρωταθλητής μας κατάφερε να ισορροπήσει αργότερα και όταν του παρουσιάστηκε η ευκαιρία, στο μοναδικό κακό game του Nadal, "χτύπησε" κάνοντας ένα πολύ μεγάλο break που του χάρισε το σετ με 6-4. Ένα σετ το οποίο έχασε ο Nadal, παρόλο που είχε έναν ακόμα εκπληκτικό απολογισμό, με 12 winners και μόλις 3 αβίαστα λάθη!

Το 3ο σετ ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα, καθώς ξεκίνησε με τρια συνεχόμενα break. Τα δυο απ' αυτά τα έκανε ο Nadal, ο οποίος βρέθηκε μπροστά με 2-1 και στο 4ο game κράτησε για 1η φορά το σερβίς του στο σετ, αφού ανέτρεψε το 0-30, για να προηγηθεί με 3-1.

Μετά απ' αυτό δεν υπήρχε επιστροφή για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Nadal με love service game έκανε το 4-2 και με νέο break σχεδόν μηδένισε τις ελπίδες του Έλληνα πρωταθλητή, διευρύνοντας το προβάδισμά του με 5-2. Στο 8ο game και στο 2ο match point του, ο Ισπανός ολοκλήρωσε την πρόκρισή του, έπειτα από 2 ώρες και 4 λεπτά μάχης στην O2 Arena.


Για 6η φορά στην καριέρα του κέρδισε τον Τσιτσιπά ο Rafa (6-1) και για 6η φορά προκρίθηκε και στα ημιτελικά του ATP Finals, μετά από το 2006, το 2007, το 2010, το 2013 και το 2015. Θυμίζουμε πως πρόκειται για το σημαντικότερο τουρνουά που δεν έχει κερδίσει ο Ισπανός, ο οποίος ήταν φιναλίστ 2 φορές, το 2010 και το 2013.

Το Σάββατο, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό για 3η φορά, ενάντια στον Daniil Medvedev, που πήρε την 1η θέση του Group Tokyo 1970, χάρη στις straight sets νίκες του εις βάρος των Alexander Zverev και Novak Djokovic.

Η τελική βαθμολογία του Group London 2020:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots