ATP
Εύκολα στην πρεμιέρα ο Nole (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 - 17:33

O Novak Djokovic δεν κινδύνεψε στην πρεμιέρα του στο Λονδίνο απέναντι στον "πρωτάρη" Diego Schwartzman, κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 6ου ATP Finals της καριέρας του.

Ο Djokovic δεν είχε δύσκολο απόγευμα στην επιστροφή του στην O2 Arena, επικρατώντας του Schwartzman με 6-3, 6-2, στο ντεμπούτο του Αργεντινού στο ATP Finals.

O Djokovic έμεινε 78 λεπτά στο γήπεδο, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, το οποίο ολοκλήρωσε με 26 winners και 14 αβίαστα λάθη. Δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει και να σταθεί στο ίδιο επίπεδο με τον Σέρβο ο Schwartzman, που είχε 11 winners και 13 αβίαστα λάθη.

O Djokovic πάντως είχε κάπως νωθρό ξεκίνημα στο ματς και ο Schwartzman το εκμεταλλεύτηκε αυτό, κάνοντας το πρώτο break στο 3ο game, για να βρεθεί μπροστά με 2-1.

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στα επόμενα λεπτά και φρόντισε να αποκτήσει τον έλεγχο, κερδίζοντας τα 7 από τα 8 επόμενα games. Το σερί αυτό τον έφερε μπροστά με σετ και με break στο 6-3, 2-0, ενώ συνέχισε να κυριαρχεί στο 2ο σετ, κάνοντας ακόμα ένα break στο 5ο game, για το 4-1.

Ολοκληρώνοντας το ματς έχοντας κερδίσει τα 11 από τα 14 τελευταία games, ο Djokovic "σφράγισε" τη νίκη του στο 3ο του match point στο 8ο game του 2ου σετ, έπειτα από 1 ώρα και 18 λεπτά. 

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Djokovic επί του Schwartzman σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ ο Djokovic έφτασε τις 33 νίκες συνολικά στην O2 Arena. Έχει πλέον τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον παίκτη στο Λονδίνο για το ATP Finals, ξεπερνώντας τις 32 νίκες του Roger Federer. Συνολικά στο θεσμό έχει 37 νίκες, το 3ο καλύτερο ρεκόρ πίσω από τις 59 νίκες του Federer και τις 39 του Ivan Lendl. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots