ATP
Συμβούλιο ΑΤΡ: "Fedal", Murray και πρόεδρος ο Anderson

 
Andy Murray
Andy Murray
tennisnews team Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 - 12:43

Η αποχώρηση πολλών παικτών και η δημιουργία του PTPA στο US Open, ανάγκασε το συμβούλιο της ΑΤΡ να ανασυστηθεί εκτάκτως αυτή την εβδομάδα, με πρόεδρο τον Kevin Anderson και τον Andy Murray να μπαίνει επίσης σε αυτό, μαζί με τους Roger Federer και Rafael Nadal που ήδη ήταν μέλη.

Θυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες οι Vasek Pospisil, Novak Djokovic, John Isner και Sam Querrey αποχώρησαν από το συμβούλιο παικτών της ΑΤΡ, δημιουργώντας το PTPA (Professional Tennis Players Association), μια ανεξάρτητη ένωση παικτών από την ATP, που στόχο έχει να "δυναμώσει" τη φωνή των παικτών στα πιο σημαντικά ζητήματα.

Προφανώς αυτό υποχρέωσε το συμβούλιο να ανασυσταθεί εκτάκτως, κάτι που έγινε μόλις τελειώσαν τα δυο Grand Slam που έγιναν μετά την αναστολή του tour, το US Open και το Roland Garros.

Από αυτή την εβδομάδα λοιπόν, πρόεδρος του ATP Player Council είναι ο Kevin Anderson, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος όταν ήταν πρόεδρος ο Pospisil. Στο συμβούλιο επίσης μπήκαν 4 νέοι παίκτες, οι Andy Murray, Felix Auger-Aliassime, Jeremy Chardy και John Millman.

Στο συμβούλιο παραμένουν φυσικά και οι Roger Federer και Rafael Nadal, που σημαίνει πως 3 από τους 4 "Big 4" της εποχής μας είναι αυτή τη στιγμή μέλη του συμβουλίου των παικτών. Επίσης αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως και οι τρεις εναντιώθηκαν στο εγχείρημα του Djokovic για τη νέα ένωση.

Αναλυτικά το νέο ATP Player Council:

1-50 Singles: Kevin Anderson (πρόεδρος), Felix Auger-Aliassime, John Millman, Rafael Nadal
51-100 Singles: Jeremy Chardy, Yen-hsun Lu
1-100 Doubles: Jurgen Melzer, Bruno Soares
At Large: Roger Federer, Andy Murray
Alumni Representative: Colin Dowdeswell
Coach Representative: Brad Stine

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots