ATP
Πρώτος Challenger τίτλος για τον Musetti (vid)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti ATP Challenger Tour
tennisnews team Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:20

O 18χρονος Lorenzo Musetti που εντυπωσίασε πριν μερικές μέρες την παγκόσμια κοινότητα του τένις με τις εμφανίσεις του στη Ρώμη, κατέκτησε τον πρώτο του Challenger τίτλο και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του, μετά την πολύ καλή πορεία που έκανε στο Masters της Ρώμης, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τη 16άδα αποκλείοντας τους Stan Wawrinka και Kei Nishikori, o Lorenzo Musetti κατέκτησε το Σάββατο και τον πρώτο του τίτλο στο Challenger Tour, στο Forli της Ιταλίας.

Στον τελικό του Internazionali di Forli, o Musetti επικράτησε του Thiago Monteiro, No.89 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (2), 7-6 (5). Ο νεαρός Ιταλός προηγήθηκε 2 φορές με break στο 1ο σετ, αλλά τελικά χρειάστηκε το tie-break, όπου κυριάρχησε, για να το κερδίσει. Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε στο break, με τον Musetti να το κερδίζει και πάλι στο tie-break, το οποίο ήταν πιο αμφίρροπο αυτή τη φορά.

"Είναι εκπληκτικό που κέρδισα εδώ στην Ιταλία. Έπαιξα με πολλούς Top 100 παίκτες, αλλά το κλειδί ήταν η εβδομάδα που έκανα στη Ρώμη. Ήμουν νευρικός σήμερα, αλλά διαχειρίστηκα καλά την πίεση. Έκανα ένα καλό παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο, αλλά έμεινα συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο και επικράτησα σ' αυτές τις λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά", δήλωσε ο Musetti.

Με εξαίρεση τον 1ο γύρο, όπου κέρδισε τον Teymuraz Gabashvili, έναν βετεράνο παίκτη στα 35 του χρόνια με career high το Νο.43, ο Musetti κέρδισε μόνο παίκτες από το Top 100 στο Forli. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Frances Tiafoe, στα προημιτελικά τον Andreas Seppi και στα ημιτελικά τον Lloyd Harris.

Χάρη σ' αυτή τη φανταστική εβδομάδα, ο 18χρονος, ο οποίος μετράει πλέον 10 νίκες στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις του, σκαρφάλωσε σήμερα στο Νο.138 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας την προηγούμενη θέση του - που ήταν και το προηγούμενο career high του - κατά 42 θέσεις! Τις δυο τελευταίες εβδομάδες ο Ιταλός κέρδισε πάνω από 100 θέσεις, αφού βρισκόταν στο Νο.249 του κόσμου στις 14 Σεπτεμβρίου!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots