ATP
O Schwartzman "εκθρόνισε" τον Nadal από τη Ρώμη! (vids)

 
Diego Schwartzman
Diego Schwartzman
tennisnews team Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:24

10η και φαρμακερή! Μετά από 9 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ο Diego Scwhartzman κατάφερε να κερδίσει για 1η φορά στην καριέρα του τον Rafael Nadal και τον "εκθρόνισε" από το Internazionali BNL d' Italia της Ρώμης, για να κάνει δικό του το τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών!

Στις προηγούμενες 9 συναντήσεις τους, ο Diego Schwartzman είχε πάρει μόνο 2 σετ από τον Rafael Nadal, σήμερα όμως κατάφερε να πάρει 2 συνεχόμενα σετ απέναντι στον "Matador" και να τον κερδίσει με 6-2, 7-5, για να τον αφήσει εκτός ημιτελικών στη Ρώμη!

Αυτή ήταν αναμφίβολα η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του Schwartzman. Δεν ήταν μόνο η 1η ενάντια στον Nadal, αλλά ήταν και η 1η απέναντι σε παίκτη από το Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, στην προκειμένη περίπτωση απέναντι στο Νο.2 του κόσμου.

O 28χρονος Αργεντινός πραγματοποίησε έναν φανταστικό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 31 winners και μόνο 17 αβίαστα λάθη, σε αντίθεση με τον Nadal που κινήθηκε σε χαμηλούς για τα δεδομένα του ρυθμούς, έχοντας 21 winners και 30 αβίαστα λάθη.

Αφού έσβησε το πρώτο break point του αγώνα για να μείνει "όρθιος" στο σερβίς του στο 4ο game και να ισοφαρίσει σε 2-2, ο Schwartzman "έδειξε τα δόντια του" στον υπερασπιστή του τίτλου, κάνοντας δυο απανωτά break και κερδίζοντας τα 5 τελευταία games του 1ου σετ, για να το κατακτήσει με το εμφατικό 6-2!

Ο Nadal δεν το έβαλε κάτω, αλλά είχε απέναντί του έναν απίθανο αντίπαλο, που επέστρεφε τα πάντα! Ο Ισπανός έσβησε 2 break points για να αποφύγει το γρήγορο break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά αργότερα έχασε και εκείνος μια ευκαιρία για το 2-0.


Ο Schwartzman ισοφάρισε σε 1-1 τελικά και είχε ακόμα μια ευκαιρία για break στο 5ο game, η οποία αποσοβήθηκε ξανά από τον Rafa. Τελικά, ο Αργεντινός έκανε το break στο 7ο game και πέρασε μπροστά με 4-3.

Ακολούθησε ένα περίεργο σκηνικό, με κανέναν από τους δυο παίκτες να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το σερβίς του. Ο Nadal ισοφάρισε σε 4-4 και ο Schwartzman πήρε άμεσα το πάνω χέρι και πάλι, για το 5-4. Όταν σέρβιρε για την πρόκριση όμως ο Αργεντινός υπέστη ακόμα ένα break και το σετ ήρθε ξανά στην ισορροπία μετά από 10 games (5-5).

O κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων όμως και 9 φορές πρωταθλητής στη Ρώμη, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του ούτε στο 11ο game, με τον Schwartzman να ανακτά το πάνω χέρι και να έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς. Αυτή τη φορά, αν και χρειάστηκε να ανατρέψει το game από το 15-30, τα κατάφερε ο Αργεντινός, για να τελειώσει το ματς ναι μεν στα δυο σετ, αλλά μετά από 2 ώρες και 3 λεπτά μάχης, που ειδικά στα τελευταία λεπτά ήταν πολύ έντονη.

O Schwartzman έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τον Nadal στη Ρώμη από το 2017, όταν ο Ισπανός είχε χάσει από τον Dominic Thiem στα προημιτελικά. Επίσης ο Αργεντινός προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του ιταλικού Masters και ταυτόχρονα και για 2η φορά σε έναν ημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης γενικότερα.

Αύριο θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στο Centrale, στις 20:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), την πρόκριση στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του, απέναντι στον Denis Shapovalov, που νωρίτερα είχε αποκλείσει στα τρια σετ τον Grigor Dimitrov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots