ATP
Νέος θρίαμβος Musetti στη Ρώμη! (vids)

 
Νέος θρίαμβος Musetti στη Ρώμη! (vids)
Νέος θρίαμβος Musetti στη Ρώμη! (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:24

Δυο μέρες μετά τον θρίαμβό του επί του Stan Wawrinka, ο φοβερός 18χρονος Lorenzo Musetti απέκλεισε από το Masters της Ρώμης και τον Kei Nishikori!

Η παραμυθένια πορεία του Lorenzo Musetti στη Ρώμη συνεχίζεται! Ο 18χρονος Ιταλός, ο οποίος μπήκε στο σημαντικότερο τουρνουά της πατρίδας του μέσα από τα προκριματικά και πέτυχε την 1η νίκη της καριέρας του στο ATP Tour απέναντι στον Stan Wawrinka την Τρίτη, κέρδισε σήμερα και τον Kei Nishikori, με 6-3, 6-4.

Ο πολύ ταλαντούχος Ιταλός τενίστας είχε 19 winners και 28 αβίαστα λάθη απέναντι στον Nishikori, που είχε 19 winners και ένα περισσότερο λάθος από εκείνον, 29. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η εντυπωσιακή ωριμότητα που έδειξε στις κρίσιμες στιγμές ο 18χρονος, ο οποίος κατάφερε να σβήσει και τα 5 break point που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τις 2 από τις 6 ευκαιρίες που είχε ο ίδιος, για να "σπάσει" μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του Nishikori.

Στο 1ο σετ έκανε νωρίς το break και "ξέφυγε" με 4-1, για να καταφέρει να διαχειριστεί άψογα αυτή τη συνθήκη όχι μόνο έως το τέλος του 1ου σετ, αλλά έως και το τέλος του αγώνα, αφού στην ουσία ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στο 2ο σετ υπήρξε και μια αναποδιά με το ρεύμα να "πέφτει" για μερικά λεπτά και τα φώτα να σβήνουν στο Centrale, στο 9ο game, όταν ο Nishikori είχε μικρό προβάδισμα με 4-4, 30-15 και σέρβιρε για το 5-4.

Όταν το παιχνίδι συνεχίστηκε, ο Musetti κατάφερε να κάνει το break και να προηγηθεί εκείνος με 5-4, για να σερβίρει επιτυχώς για το 6-4 και τη σπουδαία νίκη, αφού πρώτα επέστρεψε από το 0-30 στο 10ο game!

Στον 3ο γύρο του ιταλικού Masters, o Musetti θα αντιμετωπίσει τον επίσης προερχόμενο από τα προκριματικά Dominik Koepfer, που κέρδισε τον Gael Monfils με 6-2, 6-4, σε έναν αγώνα που καθυστέρησε αρκετά να ολοκληρωθεί εξαιτίας του προβλήματος με το ρεύμα και τον φωτισμό στο Foro Italico.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν σήμερα, ο Denis Shapovalov επιβλήθηκε του Pedro Martinez με 6-4, 6-4 και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο τον Ugo Humbert, που απέκλεισε τον Fabio Fognini με 7-5, 7-6 (4).

Μια πολύ καλή νίκη πανηγύρισε ο Hubert Hurkacz, που επιβλήθηκε του Andrey Rublev με 7-6 (6), 3-6, 6-2 και έκλεισε "ραντεβού" στη 16άδα με τον Diego Schwartzman, που κέρδισε τον John Millman με 6-4, 7-6 (1).

Τέλος, ο Casper Ruud κέρδισε τον Lorenzo Sonego με 6-3, 6-4 και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Marin Cilic, ενώ ο Dusan Lajovic επικράτησε του Milos Raonic με 7-6 (3), 4-6, 6-2 και θα είναι ο αντίπαλος του Rafael Nadal στον 3ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots