ATP
O 18χρονος που κέρδισε τον Wawrinka! (vids)

 
Lorenzo Musetti
Lorenzo Musetti Tennis TV
tennisnews team Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 - 0:28

O 18χρονος Lorenzo Musetti έκανε ένα τρομερό παιχνίδι στη Ρώμη και αφού πήρε το 1ο σετ από τον Stan Wawrinka με bagel, κατάφερε να κερδίσει και το δεύτερο, πετυχαίνοντας μ' αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο και απέναντι σε έναν Top 20 παίκτη την πρώτη νίκη της καριέρας του! 

Ερχόμενος με φόρα από τα προκριματικά, ο Lorenzo Musetti επιβλήθηκε του Stan Wawrinka με 6-0, 7-6 (2) σε 83 μόλις λεπτά, για να πανηγυρίσει μ' αυτόν τον τρόπο και απέναντι σε έναν μεγάλο τενίστα την πρώτη του tour-level νίκη.

Ο 18χρονος Ιταλός, ο οποίος πέτυχε 3 νίκες στο προκριματικό ταμπλό της Ρώμης, ενάντια στους Bernabe Zapata Miralles (7-6, 0-6, 6-1), Leonardo Mayer (7-6, 6-3) και Giulio Zeppieri (6-1, 5-7, 6-3), κέρδισε τα 8 πρώτα games της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 6-0, 2-0 του κατόχου 3 Grand Slam τίτλων!

O Wawrinka αργότερα προσπάθησε να αντιδράσει και κατάφερε να κάνει το break back στο 6ο game, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Πάλεψε για την ανατροπή ο Ελβετός, Νο.10 στο ταμπλό και Νο.17 στην παγκόσμια κατάταξη, σβήνοντας 2 break point στο 7ο game, για να σερβίρει για το 4-3 και αναγκάζοντας 2 φορές τον Ιταλό να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ, καθώς προηγήθηκε ακόμα με 5-4 και με 6-5.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός πως έχασε προβάδισμα με break στο 2ο σετ, ο Musetti παρέμεινε ψύχραιμος, έστειλε το 2ο σετ στο tie-break και εκεί ήταν επίσης πολύ συγκεντρωμένος, για να παίξει το καλύτερό του τένις και πάλι και να το κατακτήσει με 7-2.

Ο Musetti πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ATP Tour στο Ντουμπάι τον φετινό Φεβρουάριο, όπου μπήκε επίσης από τα προκριματικά, αλλά έχασε τον πρώτο του αγώνα από τον Andrey Rublev. Με την 1η του νίκη στη Ρώμη εξασφάλισε και μια άνοδο 48 θέσεων, που θα τον φέρει σε νέο career high και πολύ κοντά στο Top 200 την ερχόμενη εβδομάδα.

Στον 2ο γύρο του Masters της πατρίδας του, ο 18χρονος θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τον Kei Nishikori, που κέρδισε χθες τον Albert Ramos-Vinolas με 6-4, 7-6 (3), στην πρώτη του νίκη από το περσινό US Open.

Από τις άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Denis Shapovalov κέρδισε τον Guido Pella με 6-2, 6-3 και ο Andrey Rublev επιβεβαίωσε επίσης τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον Facundo Bagnis, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-4. Ο Milos Raonic πραγματοποίησε επίσης νικηφόρα πρεμιέρα, απέναντι στον Adrian Mannarino, με 7-6 (3), 6-2.

Ένας άλλος Ιταλός qualifier, o Marco Cecchinato, κέρδισε με μεγάλη ανατροπή τον Kyle Edmund με 3-6, 7-6 (7), 6-2, ενώ ο Dominik Koepfer, επίσης προερχόμενος από τα προκριματικά, επικράτησε του Alex De Minaur με 3-6, 6-3, 7-6 (5).

Θυμίζουμε πως αύριο ξεκινάει ο 2ος γύρος του τουρνουά, με τις πρώτες αναμετρήσεις των Στέφανου Τσιτσιπά, Novak Djokovic και Rafael Nadal. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots