ATP
Νίκη, αλλά με ανησυχία για Nole (vid)

 
Νίκη, αλλά με ανησυχία για Nole (vid)
Νίκη, αλλά με ανησυχία για Nole (vid)
tennisnews team Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 - 4:11

O Novak Djokovic έκανε το καθήκον του απέναντι στον Ricardas Berankis και συνδύασε με νίκη την επιστροφή του στο tour, ωστόσο ήταν μια εμφάνιση που συνοδεύτηκε με έντονη ανησυχία, καθώς οι ενοχλήσεις στον αυχένα δεν υποχώρησαν.

Ο Djokovic πραγματοποίησε νικηφόρα επιστροφή στην αγωνιστική δράση, καθώς επιβλήθηκε του Berankis με 7-6 (2), 6-4 για τον 2ο γύρο του Western & Southern Open.

Παρά το αποτέλεσμα της νίκης όμως και το γεγονός πως κατάφερε να κάνει ένα ισορροπημένο παιχνίδι με 17 winners και 17 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Berankis είχε 22 winners και 32 λάθη, δεν έδιωξε την ανησυχία για τον Nole, που έδειχνε να αντιμετωπίζει έντονες ενοχλήσεις στον αυχένα του καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Θυμίζουμε πως ο Σέρβος απέσυρε χθες τη συμμετοχή του από το διπλό, όπου θα συνεργαζόταν με τον Filip Krajinovic, εξαιτίας του προβλήματος στον αυχένα. Σήμερα είχε πρόβλημα από τη γραμμή του σερβίς σε ολόκληρο τον αγώνα, ρίσκαρε πολύ πειρισσότερο στα δεύτερα σερβίς, με αποτέλεσμα να κάνει και 7 διπλά λάθη, ενώ υπέστη συνολικά 3 break.

Και στα 2 σετ ο Nole έμεινε πίσω με break, αλλά κατάφερε να σώσει την κατάσταση και να μην αφήσει τα πράγματα να γίνουν πιο επικίνδυνα. Στο 1ο σετ έμεινε πίσω με 3-4, αλλά απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4. Αργότερα το κέρδισε στο tie-break με το εμφατικό 7-2.

Στην ανάπαυλα μεταξύ των δυο σετ δέχτηκε τη βοήθεια του φυσιοθεραπευτή, όπως και σε άλλα changeovers μετά από αυτό. Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 2-4, αλλά κέρδισε τα 4 επόμενα games και "κλείδωσε" τη νίκη σε 1 ώρα και 41 λεπτά, μέσα σε μεγάλη ανακούφιση όπως φάνηκε και από τους πανηγυρισμούς του.

Παρά την ανήσυχη εικόνα του σήμερα πάντως, ο Djokovic ήταν αισιόδοξος μετά από το ματς, καθώς είπε ότι ο τον πονούσε πολύ περισσότερο ο αυχένας πριν 2-3 μέρες και γενικά δείχνει να πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση. 

Αν όλα πάνε καλά, ο Σέρβος θα επιστρέψει στο Grandstand της Νέας Υόρκης λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης ώρα Ελλάδας, για να διεκδικήσει απέναντι στον Tennys Sandgren ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots