ATP
Τέλος καριέρας για τον Berdych! (vid)

 
Τέλος καριέρας για τον Berdych! (vid)
Τέλος καριέρας για τον Berdych! (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 - 11:51

O Tomas Berdych ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας στο τένις.

Σταθερά Top 10 παίκτης για αρκετά χρόνια, ο Tomas Berdych είχε πάρα πολλές επιτυχίες στο tour από το 2002, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Έφτασε μέχρι το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης τον Μάιο του 2015, συμμετείχε στον τελικό του Wimbledon το 2010 και έπαιξε σε τουλάχιστον έναν ημιτελικό σε όλα τα υπόλοιπα Grand Slam, ενώ κατέκτησε και 13 τίτλους, με σημαντικότερο αυτόν στο Masters του Παρισιού, το 2005. 

Οι τελευταίες σεζόν δεν ήταν καθόλου εύκολες για τον Berdych, που έχασε όλο το δεύτερο μισό του 2018 εξαιτίας τραυματισμού στην πλάτη, ενώ τα προβλήματα συνεχίστηκαν και το 2019, συμμετέχοντας μόνο σε 9 τουρνουά. Τελευταίος αγώνας του ήταν στο US Open, όπου ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Αμερικανό Jenson Brooksby.

Σήμερα, ο 34χρονος Τσέχος δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, με το οποίο λέει πως είχε σκοπό να κάνει την ανακοίνωση το Σάββατο, όμως η είδηση διέρρευσε στα τσεχικά media και έτσι αναγκάστηκε να το πει νωρίτερα. Ισχύει όμως η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το Σάββατο στην O2 Arena του Λονδίνου - την ημέρα των ημιτελικών του ATP Finals - όπου θα πει περισσότερα για τη μεγάλη απόφαση που πήρε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots