ATP
Zverev: "Χωρίς την πίεση του φαβορί"

 
Zverev: "Χωρίς την πίεση του φαβορί"
Zverev: "Χωρίς την πίεση του φαβορί"
tennisnews team Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 - 20:28

Ο Alexander Zverev εξήγησε πως τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε πολλά προσωπικά προβλήματα που επηρέσαν την ψυχολογία του και το τένις του, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν και χωρίς να έχει πια τόσο έντονα το βάρος του φαβορί, ανυπομονεί για το US Open. 

"Προσωπικά ζητήματα που είχα εκτός γηπέδων, μου είχαν αποσπάσει την προσοχή. Όπως είπα ξανά αυτό το καλοκαίρι, υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν έκανα τα τελευταία χρόνια και έπρεπε να κάνω. Προφανώς όλα αυτά ανήκουν σε μια περίοδο που μαθαίνω νέα πράγματα. Είμαι ακόμα νέος, μόνο 22 χρονών. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθω. Όχι μόνο στο τένις, αλλά και στη ζωή γενικότερα", δήλωσε ο Zverev, στη US Open Media Day που διεξήχθη στο Louis Armstrong Stadium.

"Αυτά τα πράγματα πιστεύω κάθε νέος άνθρωπος πρέπει να τα περάσει. Η μόνη διαφορά με εμένα και με τους υπόλοιπους, είναι πως πρέπει να αγωνίζομαι κάποιες φορές μπροστά σε 20.000 ανθρώπους. Αυτό είναι μεγάλο βάρος."

Συνεχίζοντας τη μέτρια για τα δεδομένα του σεζόν, ο "Sascha" αποκλείστηκε από τη φάση των "32" στο Cincinnati Masters. Υποστήριξε όμως πως νιώθει καλύτερα και έτοιμος για μια νέα αρχή στο US Open, όπου πέρσι αποκλείστηκε στον 3ο γύρο.

"Θα δούμε πως θα πάει. Είναι η πρώτη φορά εδώ και κάποια χρόνια που δεν έχω το βάρος του φαβορί σε κάποιο Grand Slam, κάτι που διώχνει την πίεση από πάνω μου. Είναι διαφορετική η ψυχοσύνθεση για μένα τώρα. Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά είμαι ενθουσιασμένος."

Στον 1ο γύρο του νεοϋορκέζικου Slam, o Zverev θα αντιμετωπίσει τον Radu Albot, την Τρίτη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots