ATP
Rogers Cup: Το πρόγραμμα της Κυριακής

 
Rogers Cup: Το πρόγραμμα της Κυριακής
Rogers Cup: Το πρόγραμμα της Κυριακής
tennisnews team Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 - 14:03

Ολοκληρώνεται σήμερα το πρώτο από τα δυο Masters της US Open Series. Στο Μόντρεαλ, ο υπερασπιστής του τίτλου, Rafael Nadal, θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, ενώ στο Τορόντο η σπουδαία Serena Williams θα αναμετρηθεί με την ταλαντούχα Bianca Andreescu.

Ο τελικός του ανδρικού τουρνουά στο Μόντρεαλ θα αρχίσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των Nadal και Medvedev, με τον Ισπανό να διεκδικεί τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στο Rogers Cup, 5ο συνολικά στο Masters του Καναδά, 35ο σε Masters διοργάνωση, 3ο στο 2019 και 83ο στην καριέρα του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως αυτός θα είναι ο 51ος τελικός του σε διοργάνωση Masters 1000, έχοντας τους περισσότερους στην ιστορία, με 2ο το ρεκόρ του Novak Djokovic, με 50 τελικούς. Είναι ήδη πρώτος σε κατακτήσεις, έχοντας 34, έναν περισσότερο από τον Djokovic.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει τον Medvedev, με τον οποίο δεν έχει ξανασυναντηθεί στο παρελθόν, καθώς ο Ρώσος διανύει μια πολύ καλή περίοδο.

Είναι ο 2ος συνεχόμενος τελικός του, μετά το Citi Open της Ουάσινγκτον την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ θα είναι ο 1ος τελικός του σε Masters διοργάνωση και σημαντικότερος στην καριέρα του.

Συνολικά θα είναι ο 9ος τελικός της καριέρας του (4-4), 5ος στη φετινή χρονιά, μετά τη νίκη του στη Σόφια και τις ήττες του σε Μπρίσμπεϊν, Βαρκελώνη και Ουάσινγκτον.

Ο Medvedev δεν έχασε ούτε σετ, αποκλείοντας κατά σειρά τους Kyle Edmund, Cristian Garin, Dominic Thiem και Karen Khachanov. Επίσης, αν κερδίσει σήμερα θα σκαρφαλώσει στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το career high του κατά 2 θέσεις. Και αν χάσει θα σημειώσει νέο career high, στο Νο. 8.

Στο Τορόντο θα γίνει ο τελικός του γυναικείου τουρνουά, ανάμεσα στη Serena Williams και στη Bianca Andreescu. H Serena θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της στο Rogers Cup, 1ο στη φετινή σεζόν και 73ο συνολικά στην καριέρα της, στον 96ο τελικό της καριέρας της (72-23).

Η Andreescu έχει γράψει ήδη ιστορία, καθώς είναι η 1η Καναδή που αγωνίστηκε σε ημιτελικό και που προκρίθηκε στον τελικό από το 1969, δηλαδή στα τελευταία 50 χρόνια, στο σημαντικότερο τουρνουά της πατρίδας της. Θα είναι ο 3ος τελικός στο 2019 και στην καριέρα της 19χρονης, μετά την ήττα της στο Ώκλαντ και τον θρίαμβό της στο Indian Wells.

Ό,τι κι αν συμβεί σ' αυτόν τον τελικό η Andreescu έχει εξασφαλίσει την πρώτη της είσοδο στο Top 20, ενώ αν κατακτήσει το τρόπαιο θα μπει και στο Top 15 και συγκεκριμένα θα αναρριχηθεί στο Νο. 14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Court Central (Μόντρεαλ):
23:00 Rafael Nadal v. Daniil Medvedev COSMOTE SPORT 6HD

Centre Court (Τορόντο):
20:30 Bianca Andreescu v. Serena Williams

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots