ATP
Murray: "Ο Κύργιος είναι καλός για το τένις αλλά..."

 
Murray: "Ο Κύργιος είναι καλός για το τένις αλλά..."
Murray: "Ο Κύργιος είναι καλός για το τένις αλλά..."
tennisnews team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 - 17:07

Ο Andy Murray, ένα από τα άτομα στο tour που τα πηγαίνουν πολύ καλά με τον Νικ Κύργιο, πιστεύει πως όταν ο Ελληνοαυστραλός έχει όρεξη είναι πολύ καλός για το άθλημα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

"Όταν είναι πνευματικά δεσμευμένος στους αγώνες του, τότε είναι πολύ καλός για το τένις, επειδή έχει συναρπαστικό παιχνίδι και μια μεγάλη προσωπικότητα που είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες. Οι άνθρωποι το απολαμβάνουν αυτό. Κι εγώ το απολαμβάνω αυτό. Ο αγώνας του με τον Rafa (Nadal) στο Wimbledon ήταν από τους καλύτερους στο τουρνουά", δήλωσε ο Murray, ο οποίος έχει μια πολύ καλή φιλική σχέση με τον Ελληνοαυστραλό.

"Ως κάποιος που τον ξέρει καλά, τον συμπαθώ. Θα ήθελα να τον δω να είναι τόσο αφοσιωμένος σε όλα τα παιχνίδια του. Δεν μου αρέσει όταν δεν προσπαθεί αρκετά. Έχω συμπεριφερθεί όμως και γω άσχημα, οπότε θα ήταν υποκριτικό να έλεγα πως είμαι άγγελος."

Πριν τον τελικό της Ουάσινγκτον με τον Daniil Medvedev, ο Κύργιος είχε μείνει με μια μόλις ρακέτα, εξαιτίας κακού υπολογισμού. Στην αρχή της εβδομάδας είχε μόνο τρεις ρακέτες, γιατί είχε δωρίσει μια για φιλανθρωπικό σκοπό στην Ατλάντα. Έσπασε δυο ρακέτες στην Ουάσινγκτον και ο πατέρας του, έστειλε άλλες 5 ρακέτες από την Καμπέρα, οι οποίες έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Κυριακής και τις παρέλαβε με τη βοήθεια του διευθυντή του τουρνουά, Mark Ein.

"Ο καθένας ωριμάζει σε διαφορετική ηλικία. Κάποιοι το κάνουν όταν είναι 18 ή 19 και μπορούν να διαχειρίζονται το να είναι κορυφαίοι αθλητές. Κάποιοι δεν είναι έτοιμοι και χρειάζονται χρόνο. Ελπίζω ο Νικ να ωριμάσει με το χρόνο και να γίνει καλύτερος. Όταν είναι δεσμευμένος με το τένις και θέλει να παίζει, είναι καλός για το άθλημα. Όταν δεν τα δίνει όλα και έχει άσχημη συμπεριφορά, δεν θέλει να τον βλέπει ο κόσμος. Χρειάζεται να βρει αυτή την ισορροπία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots