ATP
Επίσημο: Στο Νο. 8 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Επίσημο: Στο Νο. 8 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
Επίσημο: Στο Νο. 8 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 - 7:44

Και επίσημα στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε 2 θέσεις μετά το τουρνουά του Μαϊάμι και βελτίωσε κατά ισάριθμες θέσεις και το career high του. 

Ο Τσιτσιπάς, ο πρώτος παίκτης που εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα και μπήκε στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης στην ιστορία της open era, βρίσκεται από σήμερα στο Νο. 8 του κόσμου, ξεπερνώντας τους Juan Martin Del Potro και John Isner.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, ξεκίνησε τη χρονιά στο Νο. 15 του κόσμου. Πέρσι τέτοια εποχή βρισκοαν στο Νο. 44 και πριν δυο χρόνια εκτός του Top 200! Η πορεία του μέχρι τον 4ο γύρο του Miami Masters του χάρισε ακόμη 90 βαθμούς και πλέον έχει συνολικά 3.240 βαθμούς.

H παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε επίσης το career high του Μάρκου Παγδατή, που είχε γράψει ιστορία το 2006, καθώς είχε προκριθεί στον τελικό του Australian Open, στα ημιτελικά του Wimbledon και είχε παραμείνει στο Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης για 6 εβδομάδες.

Έχοντας συμπληρώσει και το 1/4 της χρονιάς, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο. 4 της κατάταξης Race to London, με 1.460 κερδισμένους βαθμούς στο 2019. Μπροστά του είναι μόνο οι "Big 3", o Roger Federer που πέρασε στην 1η θέση με 2.280 βαθμούς, ο Novak Djokovic με 2.225 βαθμούς και ο Rafael Nadal με 1.605.

Οι 8 πρώτοι της κατάταξης θα παίξουν στο ATP Finals του Λονδίνου το Νοέμβριο και προς το παρόν η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται σε μια απόσταση ασφαλείας από τον Στέφανο, αφού ο Daniil Medvedev συμπληρώνει την 8άδα με 895 βαθμούς. Είναι φυσικά πολύ νωρίς και απομένουν 3 Grand Slam και 7 Masters μέχρι να ολοκληρωθεί το "Race", όπως και να 'χει όμως 3 μήνες είναι ένα σημαντικό μέρος της σεζόν και ο "Στεφ" δείχνει για την ώρα πως ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης είναι πέρα για πέρα εφικτός.

Η κατάταξη Race to London

Τέλος, η συγκομιδή του Στέφανου στη χρονιά φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή στην κατάταξη Race to Milan. Μπορεί η συμμετοχή του στο Next Gen ATP Finals να είναι εξαιρετικά αμφίβολη, εφόσον έχει κατακτήσει ήδη αυτό το τουρνουά, ωστόσο σε κάθε περίπτωση ο 20χρονος Έλληνας φιγουράρει στην 1η θέση της κατάταξης των παικτών έως 21 ετών, με 1.370 βαθμούς, έναντι μόλις 485 του δεύτερου Alex De Minaur!

Η κατάταξη Race to Milan

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots