ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω περισσότερους βαθμούς" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Θέλω περισσότερους βαθμούς" (vid)
Τσιτσιπάς: "Θέλω περισσότερους βαθμούς" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 - 21:21

Όπως δείχνει και μέσα από τις δηλώσεις του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν σταματάει να ελπίζει για Λονδίνο, όσο του το επιτρέπουν τα μαθηματικά.

Μετά τη νίκη του με 6-3, 7-6 (4) επί του Philipp Kohlschreiber, o Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά της Στοκχόλμης και πρόσθεσε άλλους 90 βαθμούς στη συγκομιδή του. Είναι στην 14η θέση της κατάταξης Race to London και απέχει 1.610 βαθμούς από την 8η και τον Dominic Thiem, θεωρείται όμως ήδη δεδομένη η απουσία του Juan Martin Del Potro, επομένως η διαφορά αυτή μειώνεται στους 910 βαθμούς και αυτομάτως γίνεται μαθηματικά εφικτό να καλυφθεί.

"Έδειξα χαρακτήρα και ήμουν πιο παθιασμένος σε κάθε πόντο που έπαιζα. Όταν ήμουν πίσω με break, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Έπαιξα ράλι και περίμενα για την ευκαιρία, ώστε να τον πιέσω και να τελειώσω τους πόντους. Γενικά ήμουν ήρεμος και σέρβιρα πολύ καλά σήμερα - πολύ καλύτερα από τον πρώτο μου αγώνα. Θέλω να πιεστώ περισσότερο και να κερδίσω περισσότερους βαθμούς (ΑΤΡ) τις επόμενες εβδομάδες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς στο ATPWorldTour.com.

Ο "Στεφ" μπορεί να διεκδικήσει έως 250 βαθμούς αυτή την εβδομάδα στη Στοκχόλμη, ενώ σκοπεύει να αγωνιστεί επίσης στη Βασιλεία (ATP 500) και στο Παρίσι (ATP Masters 1000). Σε κάθε περίπτωση δεν έχει τίποτα να χάσει και μπορεί ο στόχος της βασικής 8άδας του ATP Finals να φαντάζει πολύ δύσκολος έως μη ρεαλιστικός, αλλά το να κερδίσει μια θέση στους alternates του Λονδίνου, είναι ένα σενάριο με καλές πιθανότητες.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε εντός του γηπέδου αμέσως μετά τον αγώνα, ο πρωταθλητής μας είπε λίγα λόγια και για τον αυριανό ημιτελικό, στον οποίο θα αναμετρηθεί με τον Fabio Fognini.

"Όπως είχα πει και στην αρχή του τουρνουά, πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε αγώνα και να παίξω καλό τένις. Θα προσπαθήσω να το κάνω αυτό. Είμαστε και οι δυο καλοί παίκτες, οπότε πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για το κοινό. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να τα πάω ακόμα καλύτερα εδώ στη Στοκχόλμη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots