ATP
Ήταν Murray όταν έπρεπε! (vid)

 
Ήταν Murray όταν έπρεπε! (vid)
Ήταν Murray όταν έπρεπε! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016 - 22:45

Ο Andy Murray δεν είχε και το ευκολότερο απόγευμα της καριέρας του, αλλά στα κρίσιμα σημεία ανέβαζε το επίπεδό του και δεν έχασε σετ από τον Marcel Granollers, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του US Open. Ο 29χρονος Σκωτσέζος έφτασε τις 175 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις, ενώ προκρίθηκε στον 3ο γύρο της Νέας Υόρκης για 11η διαδοχική χρονιά.

Ο Murray συνάντησε πολλές δυσκολίες απέναντι στον Granollers στη δεύτερη αναμέτρησή του στο US Open για φέτος, όποτε όμως τα πράγματα σοβάρευαν, σοβάρευε και ο Βρετανός, ο οποίος πήρε τη νίκη με 6-4, 6-1, 6-4, σε 2 ώρες και 22 λεπτά.

Ο πρωταθλητής του Wimbledon βγήκε "ζωντανός" από ένα μαραθώνιο πρώτο σετ, στο οποίο λίγο έλειψε να μπει σε μεγάλες περιπέτειες, παρόλο που είχε προηγηθεί με 3-0 και με 5-2. Ο Granollers έκανε το break back και μείωσε σε 5-4, ενώ σέρβιρε για την ισοφάριση στο 5-5.

Ακολούθησε ένα game με 8 ισοπαλίες, στο οποίο ο Ισπανός είχε 4 χαμένες ευκαιρίες για να φέρει την απόλυτη ισορροπία στο ματς. Τρεις χαμένες ευκαιρίες για break είχε ο Murray, ο οποίος αξιοποίησε το 4ο set point του με ένα winner με το forehand του, για να κλείσει αυτό το εξαντλητικό πρώτο σετ, έπειτα από 67 λεπτά μάχης.

Ο 30χρονος Ισπανός δεν ακολούθησε το Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης σε αυτό το ρυθμό και στο 2ο σετ, με τον Murray να κάνει διαδοχικά break και να κερδίζει 5 games στη σειρά, για να φτάσει στο 6-1. Ήταν ένα σετ ανακούφισης για τον Βρετανό, καθώς το κέρδισε σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα και με χαρακτηριστική άνεση.

Το 3ο σετ θύμισε περισσότερο το πρώτο πάντως, παρόλο που είχε διάρκεια 40 λεπτά. Ο Granollers προηγήθηκε 4 φορές χάρη στο σερβίς του, ενώ στο 8ο game προηγήθηκε με 3-4, 15-30, φτάνοντας στα μισά ενός μεγάλου break. Αφού κέρδισε έναν πόντο ψυχολογίας και με τη βοήθεια του φιλέ, ο Murray έμεινε στο game και τελικά κράτησε το σερβίς του, για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Εκπληκτικό passing shot από τον Granollers στο 3ο σετ:

Στη συνέχεια ο Βρετανός έκανε το break με το οποίο ξεκαθάρισε το τοπίο, αφού προηγήθηκε με 5-4. Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, σέρβιρε λίγο αργότερα για το 6-4 και ολοκλήρωσε την αποστολή του σε λιγότερο από 2,5 ώρες.

Με τη δεύτερη straight sets νίκη του, ο Murray πήρε και την πρόκριση για τον 3ο γύρο του US Open, για 11η διαδοχική χρονιά. Η αναμέτρηση έγινε κάτω από την κλειστή οροφή στο Arthur Ashe Stadium, αφού επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα και πολύ δυνατή βροχή την ώρα του αγώνα στο Flushing Meadows.

Ο Murray έφτασε πάντως χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα στις 175 νίκες σε Grand Slams διοργανώσεις. Έχει το 9ο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της open era και θα έχει την ευκαιρία να απειλήσει το 8ο του Stefan Edberg, με τις 178 νίκες του Σουηδού.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Gilles Simon με τον Paolo Lorenzi, για να μάθει ποιον παίκτη θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, για τον 3ο γύρο του νεοϋορκέζικου major.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots