ATP
Πιστός στο ραντεβού του με τα ημιτελικά ο Nole (vids)

 
Πιστός στο ραντεβού του με τα ημιτελικά ο Nole (vids)
Πιστός στο ραντεβού του με τα ημιτελικά ο Nole (vids)
tennisnews team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 - 6:16

Mπορεί να μην πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του, ο Novak Djokovic βρήκε όμως τον τρόπο να πανηγυρίσει ακόμα μια straight sets νίκη απέναντι στον Tomas Berdych, για να κερδίσει τον Τσέχο για 12η συνεχόμενη φορά και για 25η συνολικά στην καριέρα του. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rogers Cup για 7η φορά.

Ο Djokovic έδωσε συνέχεια στα εντυπωσιακά σερί που τρέχει απέναντι στον Berdych, κερδίζοντας τον Τσέχο για 12η συνεχόμενη φορά και φτάνοντας τα 14 διαδοχικά κερδισμένα σετ απέναντί του, κερδίζοντας τον προημιτελικό του Rogers Cup με 7-6 (6), 6-4.

Τελευταία φορά που έχασε σετ ήταν από τον Απρίλιο του 2015 στο Monte-Carlo και τελευταία φορά που ηττήθηκε από τον Τσέχο ήταν το 2013 στη Ρώμη. Συνολικά, έχει κερδίσει τον Berdych 25 φορές σε 27 μεταξύ τους αναμετρήσεις (25-2)!

Τα ξημερώματα του Σαββάτου πάντως, ο 30χρονος Τσέχος πραγματοποίησε μια πολύ καλή προσπάθεια και είχε τις ευκαιρίες του για να αποχωρήσει από το court νικητής. Ειδικά στο 1ο σετ, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Nole έφτασε μόνο μια φορά σε break point σε ολόκληρο το πρώτο σετ και την αξιοποίησε για να προηγηθεί με 4-2 στο 6ο game. Ο Σέρβος έφτασε μέχρι και το 5-2, αλλά αναγκαζόταν να σώζει break points σχεδόν σε κάθε game που σέρβιρε.

Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Berdych κατάφερε τελικά να "σπάσει" τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου στο 9ο game και να επιστρέψει στη διεκδίκηση του 1ου σετ, μειώνοντας σε 5-4. Ισοφάρισε σε 5-5 και είχε την ευκαιρία να κάνει δεύτερο break στη σειρά, αλλά έχασε δυο ακόμη break points στο 11ο game. Συνολικά ο Τσέχος τελείωσε το σετ με 8 break points και τα 7 από αυτά ήταν χαμένα.

Στο tie-break είχε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία για να πάρει το 1ο σετ, καθώς προηγήθηκε μέχρι και με 6-3, έχοντας τρία διαδοχικά set points. Χαράμισε τα πρώτα δύο στα δικά του σερβίς και επέστρεψε αρκετά άουτ στο τρίτο, με τον Djokovic να κερδίζει συνολικά 5 πόντους στη σειρά και να παίρνει το tie-break με 8-6.

Αφού βγήκε "ζωντανός" από αυτό το 1ο σετ, ο Nole έκανε γρήγορο break στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 3-1. Ο Berdych δεν παρέδωσε τα όπλα και συνέχισε να πιέζει, ο Σέρβος όμως ήταν πολύ συγκεντρωμένος και δεν απειλήθηκε καν με break point σε αυτό το σετ, για να ολοκληρώσει την αποστολή του σε ακριβώς 2 ώρες αγώνα.

Με την 49η νίκη του στη φετινή σεζόν (49-4), ο Djokovic εξασφάλισε την 7η πρόκρισή του στα ημιτελικά του Rogers Cup. Έχει αποχωρήσει 3 φορές πρωταθλητής από το Masters του Καναδά, το 2007, το 2011 και το 2012.

Στα ημιτελικά του Σαββάτου, θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils, που βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα. Ο 29χρονος Γάλλος απέκλεισε τον τοπικό ήρωα, Milos Raonic, με 6-4, 6-4, πραγματοποιώντας έναν άψογο αγώνα.

Ο Monfils έσωσε και τα 4 break points που αντιμετώπισε, πέτυχε 7 άσους και απέκλεισε τον καλύτερο Καναδό τενίστα σε 1 ώρα και 13 λεπτά, για να πανηγυρίσει την 9η συνεχόμενη νίκη του στο tour. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε τον πρώτο τίτλο του μετά από 2,5 χρόνια και σημαντικότερο στην καριέρα του, στο Citi Open της Ουάσινγκτον.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots