Κύργιος: "Μισούσα τον εαυτό μου, αυτοτραυματιζόμουν και κέρδισα 2 τίτλους ενώ έπινα κάθε βράδυ" (vid)

 
Κύργιος: "Μισούσα τον εαυτό μου, αυτοτραυματιζόμουν και κέρδισα 2 τίτλους ενώ έπινα κάθε βράδυ" (vid)
© AELTC
tn team Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 - 13:55

Ο Νικ Κύργιος ήταν καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Piers Morgan και μίλησε για την πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του και πως αυτή τον βοήθησε να είναι σε θέση σήμερα και να παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους που περνάνε τα ίδια. 

"Ήταν μια πολύ σκοτεινή περίοδος. Κέρδισα δυο τουρνουά στο tour ενώ έπινα κάθε βράδυ, αυτοτραυματιζόμουν, έκαιγα πράγματα στο χέρι μου, κοβόμουν... Το να αυτοτραυματίζομαι μου έγινε εθιμός. Μισούσα τον εαυτό μου. Μισούσα το να περπατάω και να είμαι ο Νικ Κύργιος", είπε ο Κύργιος, που έδωσε συνέντευξη στο Morgan's Uncensored Show στο TalkTV, με μερικά αποσπάσματά της να βγαίνουν νωρίτερα στη δημοσιότητα στα πλαίσια της προώθησης της εκπομπής.

Σε ένα απ' αυτά, ο Κύργιος μιλάει και για τον Andy Murray, τον οποίο ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του: "O Andy πάντα ήταν πολύ υποστηρικτικός μαζί μου. Από τη στιγμή που μπήκα στο tour. Είδε ότι υπήρχε πολύ ταλέντο και πολλή δουλειά να γίνει, οπότε αμέσως με προστάτευσε. Λίγο μετά, συνειδητοποίησε πως ήμουν παίκτης που χάραζε τον δικό του δρόμο, αλλά παρέμεινε ένα άτομο που ήταν πάντα εκεί για μένα. Μια μέρα είδε τις ουλές μου και με ρώτησε τι ήταν αυτό στο χέρι μου. Εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ άσχημα και προφανώς ο Andy προσπαθούσε να βοηθήσει, ήμουν όμως πολύ κλειστός στον εαυτό μου και δεν το έβλεπα. Ακόμα μέχρι σήμερα του είμαι ευγνώμων, τον ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανε."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Τέλος, ο Κύργιος μίλησε και για τον αντίκτυπο που είχε η δημοσιοποίηση αυτής της εμπειρίας, το γεγονός πως έχει καταφέρει να βοηθήσει κόσμο και πως αυτό είναι δίχως αμφιβολία το highlight της καριέρας του.

"Νιώθω πως έχω βοηθήσει κόσμο με το να μιλάω γι' αυτά τα πράγματα. Αισθάνομαι πως ήμουν φάρος για πολλούς ανθρώπους που περνάνε δύσκολα. Όταν νιώθουν καταβεβλημένοι, νικημένοι από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, ανοίγονται και νιώθουν ότι μπορώ να ταυτιστώ μαζί τους. Αυτό είναι το πιο δυνατό πράγμα που έχει συμβεί στην καριέρα μου. Ότι άνθρωποι με αληθινά προβλήματα με έχουν προσεγγίσει, μου στέλνουν φωτογραφίες στο Instagram, μηνύματα, μου λένε πως έχουν τάσεις αυτοκτονίας. Έχω κάνει συζητήσεις μ' αυτούς τους ανθρώπους, κάποιες φορές ακόμα και κλήσεις. Πρόσεξα πως όλο αυτό κάνει διαφορά και είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots