Τσιτσιπάς: "Με την Paula είμαστε αδελφές ψυχές"

 
Τσιτσιπάς: "Με την Paula είμαστε αδελφές ψυχές"
tn team Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 10:30

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για πρώτη φορά εκτενώς για τη σχέση του με την Paula Badosa, λέγοντας πως δεν είναι απλά ζευγάρι, αλλά αδελφές ψυχές, μια έννοια στην οποία δεν πίστευε πριν τη γνωρίσει.

Ο Στέφανος είναι πολύ καλά και φρόντισε να το επικοινωνήσει αυτό στη συνέντευξη που παραχώρησε για τη γερμανική εφημερίδα Bild, από τη Στουτγκάρδη όπου και βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες. Μια συνέντευξη, στην οποία η σύντροφός του, Paula Badosa, είχε την τιμητική της!

"Είναι περίεργο για το πως λειτουργεί ο κόσμος", απάντησε αρχικά ο Στέφανος, όταν ρωτήθηκε ότι οι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν περισσότεροι με τις φήμες που ήδη υπήρχαν για τη σχέση του με την Badosa και όχι με την ήττα του από τον Carlos Alcaraz, στο Roland Garros.

"Είναι προφανές νομίζω", συνέχισε ο Στεφ, σχετικά με το αν είναι ζευγάρι με την Ισπανίδα τενίστρια. Παρόλα αυτά, του ζητήθηκε να το επισημοποιήσει και δια του λόγου του.

"Δεν νομίζω πως αυτό θα μπορούσε να είναι μια απλή φιλία, θα ήταν κάτι ασυνήθιστο. Ναι, είμαστε ζευγάρι. Όχι μόνο ζευγάρι, είμαστε αδελφές ψυχές. Έτσι πρέπει καταρχάς να οριστούμε. Περισσότερο σαν αδερφές ψυχές, παρά οποιαδήποτε άλλη σχέση ή τρυφερό πράγμα. Φυσικά και υπάρχει πολύ από αυτό, αλλά είναι σπάνιο να βρίσκεις την αδελφή ψυχή σου. Αν ρωτήσετε την εκείνη, θα σας πει το ίδιο πράγμα", απάντησε ο Στέφανος.

Μίλησε κι άλλο για τη σχέση τους και την έννοια της αδελφής ψυχής, στην οποία δεν πίστευε μέχρι να του συμβεί: "Θα σας πω αυτό: έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες στη ζωή μου και δεν με έχει ελκύσει ποτέ καμία άλλη τόσο πολύ, δεν έχω βρει ποτέ τόση ομορφιά και τόσο ενδιαφέρον στο μυαλό μιας γυναίκας και το είπα στην Paula και είμαι χαρούμενος, γιατί άκουσα το ίδιο και από εκείνη. Τα μυαλά μας ευθυγραμμίζονται και είναι μια τόσο πνευματική σύνδεση, περισσότερο από μια έλξη. Θα ήταν λάθος αν αυτό δεν συνέβαινε, πολύ λάθος. Η ενέργεια που έχουμε είναι εξαιρετική, είναι πολύ όμορφο να το ζεις αυτό. Δεν είναι πολλοί άνθρωποι που έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι τέτοιο. Μπορεί να ακουστώ cringe τώρα που θα πω αυτό, όμως δεν πίστευα στην πνευματική σύνδεση, στις αδελφές ψυχές. Τώρα ξέρω ότι υπάρχει. Είναι περίεργο, γιατί όταν ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο, δεν ψάχνεις για τίποτα, πιστεύεις ότι θα βρεις κάτι και μερικές φορές είναι μπροστά σου. Αυτό ακριβώς συνέβη!"

Για το αν θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τόσες πολλές κοινές στιγμές τους μέσα από τα social media, απάντησε: "Θα μοιραστούμε κάτι όταν νιώσουμε ότι θέλουμε να το κάνουμε. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Διασκεδάζουμε τόσο πολύ παρέα, καλή ενέργεια μεταξύ μας, είμαστε ειλικρινείς, ανοιχτοί. Είναι σπάνιο να βρεις κάποιον στον οποίο μπορείς να είσαι τόσο ανοιχτός, χωρίς να νιώθεις ότι πρέπει να αλλάξεις, να προσαρμοστείς. Είμαι κλειστός άνθρωπος, δεν μου αρέσει να μοιράζομαι πολλά για τον εαυτό μου στα social media. Ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη, ειδικά με σχέσεις. Είναι τόσο διασκεδαστικό που δεν νιώθω ότι είναι λάθος. Εύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να νιώθουν έτσι. Δεν θέλω να το διαφημίσω, αλλά την ίδια στιγμή θέλω ο κόσμος να εμπνευστεί από αυτό, να βρει το δικό του ταξίδι. Εύχομαι να γίνει, όλοι αξίζουν κάτι τέτοιο στη ζωή τους."

Ο Στέφανος μίλησε και για την ισορροπία που συνεχίζει να επιδιώκει ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή, κάτι βεβαίως στο οποίο βοηθάει και ότι το άλλο του μισό στην προκειμένη περίπτωση κάνει την ίδια δουλειά: "Πάντα ισορροπία σε όλα. Πιστεύω σε αυτό. Προσωπική ζωή, τένις. Δεν στόχευα σε τίποτα, απλά συνέβη. Και όταν συμβεί, δεν μπορείς να πας εναντίον του. Ειδικά όταν υπάρχει μια τέτοια σύμπραξη, ένας τόσο καλός άνθρωπος δίπλα σου, που θα σε βοηθήσει. Που θα είναι δίπλα σου για τα πάντα, το ίδιο κι εσύ. Αν υπάρχει κάποιος που καταλαβαίνει τη ζωή μου καλά, που τη ζει με τον ίδιο τρόπο, αυτή είναι η Paula."

Αν και η Badosa μονοπώλησε στη συγκεκριμένη συνέντευξη, οι Γερμανοί μίλησαν αρκετά και για τον Alexander Zverev με τον Στέφανο, ζητώντας του αρχικά να συγκρίνει τον εαυτό του μαζί του: "Το στυλ μας είναι τελείως διαφορετικό. Του αρέσει να παίζει πολύ από την baseline, εγώ είμαι το ίδιο άνετος στο φιλέ. Μπορώ να γίνω πολύ δημιουργικός, βγάζω slice, top spin, φλατ χτυπήματα. Δεν μου αρέσει να κατασκηνώνω στην baseline, μου αρέσει να πηγαίνω στην μπάλα, να παίρνω μερικές μπάλες νωρίς. Νομίζω ότι εγώ έχω περισσότερη ποικιλία, αν θα έπρεπε να κάνω σύγκριση. Έχει δυνατό παιχνίδι στη βασική γραμμή, έχει δουλέψει πάνω σε αυτό, είναι σαν τοίχος στα ράλι, αλλά εγώ μεγάλωσα με ένα διαφορετικό στυλ, ο προπονητής μου με δίδαξε διαφορετικά. Δεν μπορείς να πεις καλύτερα ή χειρότερα, είναι απλά προσωπική προτίμηση. Νομίζω ότι είναι φανερό στο court."

Για το ποιος από τους δυο θα φτάσει γρηγορότερα στο Νο.1, είπε: "Αν έπρεπε να ποντάρω, προφανώς και θα ήταν σε μένα. Δεν βλέπω λόγο να ποντάρω στον αντίπαλό μου! Πιστεύω ότι μπορώ, όσο μπορεί και εκείνος, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είχε σοβαρό τραυματισμό και ήταν εκτός για πολύ καιρό, εγώ ας πούμε ότι είμαι πιο 'ζεστός' αυτή την εποχή, με περισσότερα ματς στα πόδια μου. Του εύχομαι τα καλύτερα, να επανέλθει 100%, διότι είναι οδυνηροί αυτοί οι τραυματισμοί, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις έναν αντίπαλο να ταλαιπωρείται έτσι και να είναι εκτός για τόσο πολύ."

Για το ποιος θα κατακτήσει πρώτος Grand Slam τίτλο: "Πάλι θα ποντάρω στον εαυτό μου. Ακόμα και να μην κερδίσω Slam, θα είμαι και πάλι ο χαρούμενος Στέφανος. Δεν θέλω να γίνει εμμονή, είναι περισσότερο στόχος, όνειρο. Τα όνειρα καμία φορά δεν γίνονται πραγματικότητα, αλλά τα κυνηγάς, δουλεύεις και βλέπεις τι θα συμβεί. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, μακάρι να ήταν."

Τέλος, για τις πιθανότητές του στο γρασίδι και μια καλή "συγκομιδή" στην grass court season, σημείωσε: "Μπορώ να με φανταστώ νικητή στο Roland Garros, μου αρέσει να παίζω στο χώμα, τελευταία όμως έχω γίνει πολύ καλός και στο γρασίδι. Έχω την πεποίθηση ότι μου ταιριάζει αυτή η επιφάνεια και νομίζω ότι μπορώ να παίξω πολύ καλά απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Ποτέ δεν ξέρεις, κρατάω ανοιχτή την πόρτα ανοιχτή για τα πάντα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots