Όχι άλλο WRONG FOOT!

 
Wrong foot!
Wrong foot!
tennisnews team Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 - 15:32

Το χτύπημα wrong foot είναι το χτύπημα το οποίο κάνουμε στον αντίπαλό μας και τον "βρίσκει" προς την αντίθετη κατεύθυνση που έχει πάρει το σώμα του.

Πάμε να δούμε πως γίνεται το wrong foot ως τακτική.

Όταν παίζουμε ράλι με τον αντίπαλο μας και τον αναγκάζουμε να βγει εκτός των πλάγιων γραμμών τότε όλο το υπόλοιπο γήπεδο είναι κενό. Ο αντίπαλος έχει ως προτεραιότητα να καλύψει όλο το κενό γήπεδο, οπότε για να έχει μία πιο γρήγορη επιστροφή προς το κέντρο επιλέγει να τρέξει κανονικά προς το κέντρο, εμείς σε αυτή την περίπτωση τον παρατηρούμε και επιλέγουμε να κάνουμε μία μπάλα στην ίδια γωνία όπως και προηγουμένως, όπου είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο για τον αντίπαλο να στρίψει το σώμα του και τα πόδια για να πιάσει την μπάλα που το έχουμε ρίξει στην ίδια γωνία.


Πώς αποφεύγουμε να μας κάνουν wrong foot

Καθώς έχουμε χτυπήσει μία μπάλα εκτός των πλάγιων γραμμών η επιστροφή μας πρέπει να γίνεται με σταυρωτό βήμα ή πλάγια βήματα ανάλογα βέβαια σε ποιο σημείο βρισκόμαστε στο γήπεδο, όσο το σώμα μας κοιτάει τον αντίπαλο θα μειώνουμε τις πιθανότητες να μας κάνει wrong foot.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε να επιστρέψουμε με πλάγια ή στα σταυρωτά βήματα. Αν ο αντίπαλος μας έχει στείλει πολύ εκτός γηπέδου τότε η μόνη μας επιλογή είναι να επιστρέψουμε τρέχοντας απλά πάντα να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι μπορεί να μας κάνει wrong foot.

Έτσι, κι εμείς πρέπει να παρατηρούμε τον αντίπαλο μας αν στρέφει το σώμα του ολοκληρωτικά προς τη μία γωνία. Αν ναι, θα είναι ευκαιρία να του κάνουμε wrong foot το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάρουμε τον πόντο.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.