Πως να νικήσω έναν Pusher;!

 
Πως να κερδίσω έναν Pusher;!
Πως να κερδίσω έναν Pusher;!
tennisnews team Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 16:05

Με τον όρο pusher εννοούμε μια κατηγορία παικτών που σπρώχνουν την μπάλα, δηλαδή σκοπός τους είναι να βάζουν την μπάλα μέσα χωρίς ρίσκο πολλές φορές και με στόχο να κάνει ο αντίπαλος το λάθος. Είναι μια κατηγορία παικτών που την συναντάμε συχνά στα ερασιτεχνικά τουρνουά και έχει μεγάλο αποτέλεσμα.

Για να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτούς τους παίκτες πρέπει να είμαστε δυνατοί στο mental κομμάτι. Πρέπει να αποδεχτούμε το πως παίζει ο αντίπαλος και όχι να γκρινιάζουμε ότι αυτό δεν είναι τένις. Τένις είναι ένα παιχνίδι ανταλλαγών πάνε από ένα φιλέ, τι τακτική θα ακολουθήσει ο καθένας είναι δικό τον θέμα και πρέπει αν θέλουμε να ανέβουμε επίπεδο να ασχοληθούμε με το πως παίζουμε εμείς και να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο.

Αφού λοιπόν είμαστε έτοιμοι από το κομμάτι της ψυχολογίας πάμε να δούμε κάποιες βασικές τακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να έχουμε καλύτερες πιθανότητες με έναν pusher.

  1. Συνήθως νιώθουν άνετα πίσω από την baseline οπότε μπορώ να δοκιμάσω να τον φέρω και μέσα στο γήπεδο. Ακόμα κάποιες φορές να του στρώσω μπάλες ώστε να δω αν μπορεί να είναι επιθετικός.

  2. Ανεβαίνω περισσότερο στο φιλέ.

  3. Τον μετακινώ με υπομονή, μέχρι να μου έρθει η μία μπάλα που θα είναι μεγάλη η πιθανότητα να τελειώσω τον πόντο.

  4. Drop shot.

  5. Μικρή διαγώνιο.

 


Με αυτές τις τακτικές θα αποκτήσουμε καλύτερες πιθανότητες εναντίον ενός Pusher, η αλήθεια είναι όμως ότι το πιο σημαντικό είναι να κρατήσω τη συγκέντρωσή μου και την υπομονή μου στο παιχνίδι.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.