Γιατί δεν βελτιώνομαι;

 
Γιατί δεν βελτιώνομαι;
Γιατί δεν βελτιώνομαι;
tennisnews team Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 - 16:12

Ο στόχος μας όταν κάνουμε προπόνηση είναι να βελτιωνόμαστε, δηλαδή να πηγαίνουμε από το σημείο Α στο σημείο Β, στο σημερινό βίντεο θα δούμε 4 λόγους που μπορεί να κρατούν στάσιμο το παιχνίδι μας.

1. Βιάζομαι

Ο πρώτος λόγος είναι ότι βιάζομαι! Το πιο συχνό λάθος στο κομμάτι της βιασύνης είναι ότι επιθυμώ να παίξω με μεγαλύτερη ένταση, χωρίς να έχω μάθει να ελέγχω καλά τη μπάλα με τη δύναμη που ήδη χρησιμοποιώ. Έτσι, υπάρχει περίπτωση να επηρεάσω αρνητικά την τεχνική μου και να κάνω πάρα πολλά λάθη, καθυστερώντας την πρόοδό μου.

2. Δεν θέλω να αλλάξω αυτό που βολεύει

Πολλές φορές ο προπονητής μου μπορεί να παρατηρεί κάτι που χρειάζεται αλλαγή στην τεχνική μου, ενώ εγώ δεν επιθυμώ να το αλλάξω επειδή δεν με βολεύει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να εμπιστευτώ τον προπονητή μου και να σκεφτώ μακροπρόθεσμα. Μπορεί τώρα η αλλαγή να μη μου ταιριάζει, με τον χρόνο θα προσαρμοστώ και θα γίνω πολύ καλύτερος παίκτης. Ένα παράδειγμα είναι η λαβή στο σερβίς. Ένα παράδειγμα είναι η λαβή στο σερβίς, λογικό είναι αν κρατάω για καιρό λαβή Forehand να μην με βολεύει η λαβή continental η σφυρί αλλά αν πραγματικά κάνω υπομονή 3-4 προπονήσεις θα δω ότι θα αρχίσω να την συνηθίζω και να πηγαίνει καλύτερα.

 

3. Δεν κουνιέμαι

Όταν ξεκινάω ως αρχάριος και οι μπάλες είναι αργές, τότε πιστεύω πως δεν χρειάζεται να είμαι τόσο προσεκτικός, να κάνω μικρές κινήσεις και να δίνω σημασία στο σωστό footwork. Ωστόσο, καθώς προχωρώ σε υψηλότερο επίπεδο όπου το παιχνίδι γίνεται πιο γρήγορο, συνεχίζοντας να χρησιμοποιώ τις παλιές μου κινήσεις με τα πόδια, δεν είμαι πλέον σε θέση να ακολουθήσω τις μπάλες. Αν ας πούμε δεν κάνω σωστό και συγχρονισμένο τσεκ, τότε αυτό το λίγο που χάνω, θα με οδηγήσει να μην πάρω καλή θέση και να χάσω την μπάλα.

4. Δεν κάνω στοχευμένη προπόνηση

Αν θέλω πραγματικά να βελτιωθώ, δεν αρκεί απλά να παίζω μπάλες και να κάνω λίγα σερβίς. Χρειάζομαι ένα συγκεκριμένο πλάνο για να εστιάσω σε συγκεκριμένα σημεία που χρειάζεται να εργαστώ, προκειμένου να γίνω καλύτερος παίκτης. Αυτό μπορώ να το επιτύχω παίζοντας αγώνες, καθώς εκεί σίγουρα θα παρατηρήσω τα λάθη μου και θα έχω την ευκαιρία να εστιάσω σε συγκεκριμένα σημεία για βελτίωση.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.