Πως βρίσκω τα χτυπήματά μου!

 
Πως βρίσκω τα χτυπήματά μου!
Πως βρίσκω τα χτυπήματά μου!
tennisnews team Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 - 16:54

Όταν έχουμε καιρό να παίξουμε τένις - επειδή λείπουμε σε διακοπές ή λόγω τραυματισμού - το πρώτο πράγμα που χάνουμε είναι η αντίληψη, η αίσθηση με την μπάλα και το footwork.

Για να βρούμε πιο γρήγορα και εύκολα τα χτυπήματα μας, αυτό που θέλουμε είναι να κρατάμε πολλές μπάλες. Να κρατάει δηλαδή πολύ το ράλι σε χαμηλή ένταση, για να αρχίσουμε κι εμείς να αισθανόμαστε καλύτερα την μπάλα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δουλεύουμε όσο πιο καλά μπορούμε τα πόδια μας ώστε να βρίσκουμε καλή θέση με την μπάλα, βελτιώνοντας αυτό τον τρόπο και την αντίληψή μας αλλά και το πως "διαβάζουμε" την μπάλα.

 

1η άσκηση

Αυτό που θα μας βοηθήσει, ώστε να βρούμε όλα τα παραπάνω, είναι να κάνουμε ανταλλαγές με τον προπονητή μας σε χαμηλή ένταση π.χ. 60%. Στόχος μας είναι το ράλι να κρατήσει μόνο με μία μπάλα και χωρίς να κάνουμε λάθη. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δουλεύουν πολύ καλά τα πόδια μας ώστε να βρίσκουμε με καλή θέση την μπάλα. Επίσης, θα πρέπει να ελέγχουμε πολύ καλά την κίνηση του χεριού μας, ώστε να μην χτυπάμε με ανεξέλεγκτη δύναμη.

2η άσκηση

Στη 2η άσκηση και οι δύο παίκτες βρίσκονται τώρα στην baseline και κάνουμε το ράλι. Στόχος μας είναι να παίζουμε ψηλά από το φίλε, ώστε να μην κινδυνεύουν οι μπάλες να πάνε πέσουν πάνω του. Επιπλέον, σημαδεύουμε μακριά από τις πλαγιές γραμμές και την baseline, ώστε ακόμα και να χάσουμε για λίγο τον έλεγχο της μπάλας, να μη μας πάει έξω.

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος που μπορούμε να βρούμε γρήγορα και εύκολα τα χτυπήματα μας από την πρώτη προπόνηση κιόλας.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.