Παίζεις με ρουτίνες;

 
Παίζεις με ρουτίνες;
Παίζεις με ρουτίνες;
tn team Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 - 16:27

Το τένις είναι ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα και ο λόγος είναι ότι έχει πάρα πολύ νεκρό χρόνο, δηλαδή ανάμεσα από τον τελευταίο πόντο μέχρι να ξεκινήσει ο επόμενος. Σε αυτό το διάστημα καλό είναι να έχουμε κάποιες ρουτίνες που χρησιμοποιούμε ώστε να μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις μέσα στο παιχνίδι μας.

Οι ρουτίνες είναι μικρές και επαναλαμβανόμενες κινήσεις και στόχος τους είναι να μας βοηθουν να συγκεντρωνόμαστε.

Υπάρχουν ρουτίνες που κάνουμε πριν τον αγώνα και ρουτίνες που τις κάνουμε κατά τη διάρκεια του ματς.
Εμείς θα δούμε και τις ρουτίνες που γίνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Μερικές ενδεικτικές ρουτινες μπορεί να είναι:

  • Η διάταξη των μπουκαλιών μας που έχουμε. Με λίγα λόγια αυτό θα μας βοηθήσει στο να έχουμε σε μία τάξη τον πάγκο μας όπου καθόμαστε αλλά και να μπορούμε να φεύγουμε για λίγο από τη σκέψη του αγώνα και να καθαρίζουμε το μυαλό μας είτε από αρνητικές σκέψεις ή από αλαζονικές.

  • Πριν σερβίρουμε μπορούμε να χτυπάμε την μπάλα μερικές φορές κάτω στο γήπεδο. Αυτό θα μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε και να πάρουμε χρόνο ώστε να σκεφτούμε την τακτική που θα ακολουθήσουμε μέσα στον πόντο.

  • Όταν υποδεχόμαστε μπορούμε να έχουμε ως ρουτίνα την τόνωση των ποδιών μας, χτυπώντας τα απαλά, έτσι ώστε να προετοιμάζουμε το σώμα μας να ανταπεξέλθει στον επόμενο πόντο.

  • Με το που τελειώνει ο πόντος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας επηρεάζει το αποτέλεσμα της μπάλας μας, οπότε πρέπει να έχουμε μία ρουτίνα που αμέσως θα μας απαλλάσσει από αρνητικές σκέψεις και θα επικεντρωνόμαστε σε κάτι άλλο. Αυτό μπορεί να είναι η ρύθμιση των χορδών της ρακέτας.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να ελέγχουμε πιο εύκολα το μυαλό μας σε έναν αγώνα. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες έχουν ρουτίνες που τις ακολουθούν πολύ συχνά.
Μπορούμε να μελετήσουμε τις δικές τους ή να δημιουργήσουμε δικές μας.

Σε κάθε περίπτωση θα μας βοηθήσουν να παίξουμε ένα καλύτερο τένις όντας πιο συγκεντρωμένοι.

Antonis Stamenos - Αντώνης Σταμένος

Βιογραφικό
Αντώνης Σταμένος

Giorgos Bertolis - Γιώργος Μπερτόλης

Βιογραφικό
Γιώργος Μπερτόλης

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.