Πως κάνεις passing shot

 
Πως κάνεις passing shot;
Πως κάνεις passing shot;
tennisnews team Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 - 15:40

Όταν παίζουμε έναν αγώνα ίσως ο αντίπαλος αποφασίσει να κατέβει προς το φιλέ με ένα χτύπημα προσέγγισης εκεί εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βρούμε την καλύτερη επιλογή ώστε να περάσουμε τον αντίπαλο μας με ένα passing shot.

Για να αποφασίσουμε όμως ποια είναι η κατάλληλη μπάλα για να περάσουμε τον αντίπαλο μας πρέπει να δούμε σε ποια θέση βρίσκεται εκείνος την ώρα που χτυπάμε την μπάλα.

1η Θέση

Όταν ο αντίπαλος καλύπτει περισσότερο την διαγώνιο τότε η καλύτερη επιλογή που έχω είναι να ρίξω το πέρασμα στην ευθεία, έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για εκείνον να πιάσει το βολέ.

2η Θέση

Όταν ο αντίπαλος καλύπτει υπερβολικά την ευθεία τότε μας αφήνει όλη τη διαγώνιο άδεια και έτσι μπορούμε και με μικρή και με μεγάλη διαγώνιο να περάσουμε τον αντίπαλο και να πάρουμε τον πόντο.

3η Θέση

Όταν ο αντίπαλος καλύπτει σωστά την ευθεία αλλά δεν έχει προλάβει να έρθει κοντά στο φιλέ, σε εκείνη την περίπτωση μπορούμε να τον περάσουμε από όλες τις γωνίες γιατί είναι δύσκολο να καλύψει το γήπεδο. Αν όμως θέλουμε να δοκιμάσουμε μπάλα με μικρότερο ρίσκο και να αναγκάσουμε τον αντίπαλο σε λάθος μπορούμε να ρίξουμε την μπάλα στα πόδια του.

4η Θέση

Όταν ο αντίπαλος έχει έρθει σωστά στην ευθεία αλλά έχει κολλήσει πάνω στο φιλέ, από εκείνη τη θέση είναι υπερβολικά δύσκολο να τον περάσουμε από κάποια γωνία γιατί έχει κλείσει όλο το γήπεδο. Η καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση είναι να κάνουμε μια λόμπα.

Σωστή Θέση

Αν ο αντίπαλος έχει προλάβει να έρθει στην σωστή θέση δηλαδή να καλύπτει περισσότερο την ευθεία και κοντά στο φιλέ τότε το πέρασμα είναι αρκετά δύσκολο. Εκεί πρέπει να θυμηθούμε τι είχε δυσκολέψει τον αντίπαλο την προηγούμενη φορά που είχε κατέβει στο φιλέ. Η πιο ασφαλής επιλογή παραμένει να προσπαθήσουμε να ρίξουμε μια χαμηλή μπάλα στα πόδια του αντιπάλου ώστε ακόμα και να πιάσει το βολέ να του το κάνουμε δύσκολο να τελειώσει τον πόντο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.