Δυο πρωτιές για τον Λαζαρίδη στο Ζάγκρεμπ

 
Γιώργος Λαζαρίδης
Γιώργος Λαζαρίδης
tn team Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 - 14:24

Ο Γιώργος Λαζαρίδης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, κερδίζοντας τον τίτλο στο διπλό και την 1η θέση στο consolation ταμπλό.

4 νίκες πέτυχε την τελευταία εβδομάδα ο Γιώργος Λαζαρίδης στο Ζάγκρεμπ και στα διεθνή τουρνουά της ITF Futures Series που φιλοξενήθηκαν στην κροατική πρωτεύουσα.

Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιξε στο Sirius Open, όπου κέρδισε τον Γάλλο Guillaume Legendre με 6-0, 6-1 και μπήκε στους "16" καλύτερους, όπου γνώρισε την ήττα από τον Βραζιλιάνο Gustavo Carneiro Silva, με 0-6, 1-6.

Αυτή την εβδομάδα συμμετείχε και στο Zagreb Open, όπου μπορεί να ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Βρετανό Ben Bartram, είχε όμως τη δυνατότητα να δώσει άλλους 3 αγώνες για το consolation ταμπλό, όπου ήταν αήττητος και κατέλαβε την 1η θέση.

Έχασε μάλιστα μόνο 5 games σ' αυτούς τους 3 αγώνες που έδωσε. Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Κροάτη Franco Usmiani με 6-1, 6-1, στα ημιτελικά τον Κροάτη Antonio Arambasic με 6-1, 6-0 και στον τελικό τον Βέλγο Stan Devriese με 6-1, 6-1.

Ο Λαζαρίδης κατέκτησε επίσης τον τίτλο στο διπλό του Zagreb Open, με συμπαίκτη τον Στέφανο Διαμαντή. Οι δυο Έλληνες παίκτες επιβλήθηκαν στον 1ο γύρο των Arambasic και Edgar Andres Scalvini Lozano με 6-1, 6-0. Στα ημιτελικά πέρασαν με walkover τον Λετονό Ervins Kapa και Dorian Navarro, ενώ στον τελικό κέρδιζαν τον Ισπανό Francisco Garcia Vena και τον Κοσταρικανό Jose Pablo Gil με 5-2, όταν εγκατέλειψαν λόγω τραυματισμού.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα, στο Sirius Open του Ζάγκρεμπ, οι Λαζαρίδης και Διαμαντής είχαν επίσης μια πολύ καλή πορεία, φτάνοντας στα ημιτελικά. Εκεί είχαν χάσει πολύ δύσκολα από τον Ιάπωνα Yoshinobu Fujimoto και τον Αυστριακό Martin Legner, με 6-3, 2-6, 11-13.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots