Εκτός συνέχειας στην Ιταλία Παπαμιχαήλ και Σακελλαρίδη

 
Εκτός συνέχειας στην Ιταλία Παπαμιχαήλ και Σακελλαρίδη
tn team Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 - 13:45

Πρόωρα ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στο μονό στη W35 ITF διοργάνωση του Santa Margherita di Pula της Ιταλίας αυτή την εβδομάδα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Οι δυο Ελληνίδες παίκτριες έμειναν αμφότερες εκτός 2ου γύρου στο χωμάτινο τουρνουά της Σαρδηνίας, γνωρίζοντας της ήττες μετά από πολύ κλειστές αναμετρήσεις για τον 1ο γύρο.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία προερχόταν από την πορεία μέχρι τον τελικό στο W35 τουρνουά της Αλαμινού στην Κύπρου και τον ημιτελικό στο W35 της Τεράσα της Ισπανίας, μονομάχησε για 2 ώρες και 51 λεπτά με την Ιταλίδα Diletta Cherubini, από την οποία ηττήθηκε τελικά με 6-2, 6-7 (3), 6-4.

Έδωσε μεγάλη μάχη η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία έχει παίξει πολλές ώρες τένις τις τελευταίες ημέρες. Κατάφερε να επιστρέψει από το χαμένο 1ο σετ, αλλά και να από το 2-5 στο 3ο σετ, όμως στο τέλος "λύγισε" στο 10ο game και θα μείνει εκτός 16άδας στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων.

Εκτός θα μείνει και η Σακελλαρίδη, η οποία ηττήθηκε από μια άλλη Ιταλίδα, την Tatiana Pieri, με 6-2, 7-6 (8).

Η 21χρονη Ελληνίδα, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.280 στον κόσμο, επίσης είχε καλές εμφανίσεις αλλά και πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια της. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν φιναλίστ στο αντίστοιχο W35 τουρνουά του Santa Margherita di Pula, ενώ μια εβδομάδα πριν από αυτό κατέκτησε το W15 τουρνουά στο Lyttos Beach του Ηρακλείου.

Παρά και την κόπωση, η Σαπφώ πάλεψε και στο 2ο σετ είχε και 2 set points στο tie-break για να παρατείνει το ματς, αλλά τελικά το έχασε με 10-8 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της.

Η Σακελλαρίδη έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στο διπλό, όπου είναι στο Νο.1 του ταμπλό μαζί με την Πολωνή Martyna Kubka. Οι δυο παίκτριες έχουν bye για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν αύριο τη Γερμανίδα Alicia Melosch και την Αμερικανίδα Julia Ronney.

Στο τουρνουά των ανδρών του Santa Margherita di Pula, που ανήκει στην κατηγορία M25 και είναι επίσης 25.000 δολαρίων, οι Δημήτρης και Μιχάλης Σακελλαρίδης αγωνίστηκαν σήμερα για το διπλό, γνωρίζοντας την ήττα από τους Ιταλούς Niccolo Ciavarella και Gabriele Piraino με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots