Το σήκωσε η Μιχαέλα στο Lyttos Beach

 
Το σήκωσε η Μιχαέλα στο Lyttos Beach
tn team Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 - 13:54

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε τη Lavania Tanasie μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Μετά από ένα γεμάτο και πολύ αμφίρροπο παιχνίδι, η Μιχαέλα Λάκη κατάφερε να επικρατήσει της Tanasie από τη Ρουμανία με 6-2, 2-6, 7-6 (5), για να κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Οι δυο παίκτριες μοιράστηκαν τα δυο πρώτα σετ με το ίδιο σκορ, αλλά στο 3ο έδωσαν μεγάλη μάχη. Η Μιχαέλα προηγήθηκε με break στο 2-0, αλλά η Tanasie ισοφάρισε σε 2-2 και έκτοτε καμία από τις δυο δεν μπόρεσε να κάνει άλλο break.

Η Μιχαέλα είχε ευκαιρίες για να κλείσει το ματς και νωρίτερα, καθώς έχασε 2 championship points στο σερβίς της Ρουμάνας στο 4-5 και άλλα 2 στο 5-6. Τελικά κατάφερε να "κλειδώσει" τη νίκη στο 2ο championship point της στο tie-break και 6ο της συνολικά στο ματς, για να κερδίσει το tie-break με 7-5 και να ολοκληρώσει τον τελικό σε 2 ώρες και 59 λεπτά.

Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού είχε πολύ δυνατό άνεμο σήμερα στο Lyttos Beach, ενώ στο 6-5 του 3ου σετ διακόπηκε και για λίγα λεπτά εξαιτίας της βροχής που δυνάμωσε.

Η Λάκη, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.496 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κατέκτησε τον 3ο τίτλο της στη σεζόν, καθώς είχε κερδίσει δυο ακόμα 15άρια στο Kursumlijska Banja της Σερβίας. Συνολικά ήταν ο 4ος τίτλος της στα μονά σε ITF Pro διοργάνωση για τη 19χρονη Ελληνίδα.

Θυμίζουμε πως ελληνικό χρώμα είχε και ο τίτλος στο διπλό, όπου πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Έλενα Χριστοφή με τη Λιθουανή Patricija Paukstyte.

Σήμερα έγινε και ο τελικός του μονού ανδρών, όπου ο Γάλλος Arthur Gea κέρδισε τον Alastair Gray με 7-6 (2), 6-3. Ο Gea έκανε το 3 στο 3 στο Lyttos Beach, κερδίζοντας και τα 3 τουρνουά που έγιναν μέχρι στιγμής για το 23ο Lyttos Beach ITF World Tour.

Στο διπλό των ανδρών, που ολοκληρώθηκε χθες, φιναλίστ ήταν οι Παύλος και Πέτρος Τσιτσιπάς, που ηττήθηκαν σε έναν πολύ κλειστό τελικό από τους Αυστριακούς Neil Oberleitner και Joel Schwaerzier.

Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησαν και τα προκριματικά για τα τουρνουά της 4ης και τελευταίας εβδομάδας του 23ου Lyttos Beach ITF World Tour.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των τουρνουά εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots