Καρέ πρόκρισης στο Παραλίμνι

 
Η Αιμιλία Πάντου
Η Αιμιλία Πάντου
tn team Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 17:22

Στα ημιτελικά των μονών του Tennis Europe U16 3ης κατηγορίας τουρνουά του Paralimni Tennis Club προκρίθηκαν οι Μυρτώ Πρωιμάκη, Αιμιλία Πάντου, Ελένη Χατζηαβραάμ και Δημήτρης Μελίσσογλου, ενώ στον τελικό του διπλού θα είναι αντιμέτωπες η Πάντου με τη Βάλια Βολονάκη.

Μονοπωλούν στα ταμπλό των κοριτσιών οι Ελληνίδες παίκτριες, με την κορυφαία του ταμπλό, Μυρτώ Πρωιμάκη, να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση και να κερδίζει την Πολωνή Wiktoria Berson, Nο.8 στο ταμπλό, με 6-1, 6-0.

Στα ημιτελικά, η Μυρτώ θα αντιμετωπίσει την Αιμιλία Πάντου, Νο.6 στο ταμπλό, που μετά από μια συγκλονιστική μάχη με την Κύπρια Εύα Πάνοβα, Νο.4 στο ταμπλό, έκανε σπουδαία ανατροπή και πήρε τη νίκη με 4-6, 7-6 (8), 6-3.

Στον άλλον ημιτελικό θα παίξει η Ελένη Χατζηαβραάμ, Νο.3 στο ταμπλό, η οποία απέκλεισε την Κύπρια Άντρεα Γεωργίου Παπακυριακού (Νο.5 ταμπλό) με 6-3, 2-6, 6-2. Η Χατζηαβραάμ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Eleonora Toneva από τη Βουλγαρία, Νο.2 στο ταμπλό.

Στο διπλό σε κάθε περίπτωση κάποια Ελληνίδα θα κερδίσει τον τίτλο, αφού θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό η Αιμιλία Πάντου και η Βάλια Βολονάκη. Η Πάντου και η Toneva επικράτησαν των Γεωργίου Παπακυριακού και Magdalena Rybkowska με 6-2, 6-2, ενώ η Βολονάκη και η Amani Azarkan στον άλλον ημιτελικό κέρδισαν τις Κύπριες Αναστασία Ευθυμίου και Veronika Knyazeva με 6-1, 6-3.

Στο μονό των αγοριών, μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ο Δημήτρης Μελίσσογλου πήρε τη νίκη ενάντια στο Νο.3 του ταμπλό, τον Κύπριο Μιχάλη Γενεθλίου, με 4-6, 6-3, 7-5.

Ο Μελίσσογλου, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.8 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Αλέκο Τιμίνη, που σε ακόμα ένα πολύ μεγάλο ματς, πήρε τη νίκη απέναντι στον Αντώνη Μαλαβάζο με 6-2, 1-6, 7-5.

Στα διπλά, πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό ήταν οι Μελίσσογλου και Έκτορας Τσατσάκης, που ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Κύπριους Γενεθλίου και Άθω Καρακατσιάνη, με 5-7, 6-1, 11-9. Στον άλλον ημιτελικό οι Μαλαβάζος και Απόστολος Τζίμκας εγκατέλειψαν, με τους Κύπριους Μάρκο Ιακωβίδη και Αλέκο Τιμίνη να παίρνουν την πρόκριση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots